Mange tennissatsninger hos Team Danmark

27. november 2013

Dansk Idræts Forbund og Team Danmark satser på dansk tennis. Hele 10 danske tennisspillere er støttet af Team Danmark, og blandt dem er selvfølgelig Caroline Wozniacki, der er støttet som såkaldt ’verdensklasse-atlet’. Frederik Løchte er ’elite-atlet’ og Simon Friis Søndergaard er ’Team Danmark-talent’.

Dansk Tennis Forbund viser i går på deres hjemmeside en liste over de danske tennisspillere, der modtager støtte. 10 danske tennisspillere modtager støtte fra Dansk Idræts Forbund og Team Danmark, og ikke overraskende er Caroline Wozniacki den eneste danske tennisspiller, der er rangeret som ’verdensklasse-atlet’ hos Team Danmark. Verdensklasse-atleterne er som navnet antyder den gruppe af atleter, der er med i den absolutte verdenstop. Team Danmark nævner om gruppen, at det primært er atleter, der har opnået top 8-placeringer ved VM eller OL.

Søndergaard Team Danmark-talent
Lige under Caroline Wozniacki i Team Danmarks rangering finder vi Frederik Løchte Nielsen og Simon Friis Søndergaard. Frederik Løchte er ’elite-atlet’ i Team Danmark, og dermed i gruppen lige under ’verdensklasse-atleterne’. ’Elite-atleterne’ har førsteret til en række af Team Danmarks tilbud til atleter og er højt prioriterede senioratleter.

En af de tennisspillere som Team Danmark håber senere kan blive ’elite-atlet’ og måske endda ’verdensklasse-atlet’ er Simon Friis Søndergaard, der fra år 2013 er blevet udpeget som ’Team Danmark’talent’. Talenterne får hjælp og vejledning af Team Danmark, og det er dem, som man satser på i fremtiden kan hente medaljer til dansk sport.

10 atleter i alt
Ud over de tre meget højt prioriterede danske tennisspillere, modtager yderligere syv tennisspillere Team Danmark-støtte. Her er tale om Mikael Torpegaard, Benjamin Hannestad, Christian Sigsgaard, Andreas Moltke-Leth, Anders Holm, Karen Barbat og Emilie Francati, der alle er spillere med et internationalt potentiale. Barbat er f.eks. nomineret som årets tennisspiller sammen med Wozniacki og Løchte, og Benjamin Hannestad/Christian Sigsgaard og Emilie Francati er nominieret som årets juniorspiller. Begge priser overrækkes for øvrigt ved ’årets tennisspiller-træf’ på tirsdag.