Lyngby sportschef: Løchte spiller ikke medaljespil

27. august 2014

Medaljespil: Elitedivisionens medaljespil bliver uden det potentielt største navn herhjemme. Frederik Løchte Nielsen støder ikke til Lyngbys trup. Alligevel mener sportschefen dog, at nordsjællænderne har en god chance for at nå finalen.

Frederik Løchte Nielsen stiller ikke op for Lyngby, når Elitedivisionens medaljespil afvikles i weekenden på Frederiksberg. Det fortæller Lyngbys sportschef, Niklas Rosengren, til Tennissporten.dk.

Løchte Nielsen var reserve til doubleturneringen i US Open, men selvom han ikke kom med ved årets sidste Grand Slam, når Løchte alligevel ikke til Danmark og kæmpe for guld til sin klub. Hans navn står, i hvert fald ifølge Lyngbys sportschef, ikke på det wildcard, der skulle have været indgivet til Dansk Tennis Forbund tirsdag.

Decimeret trup
Og det stopper ikke her for Lyngby, der ellers vandt DM for hold indendørs sidste år. Mikael Torpegaard, spiller ikke for holdet, da han starter på college i USA, ligesom han ikke har gjort hele året, og ydermere sætter Lyngbys sportschef også spørgsmålstegn ved om den danske mester, Tobias Galskov, kommer i kamp for Lyngby. Han skal tilbage og studere, og spille tennis, på college i Santa Barbara, og det er endnu ikke fastlangt, om hans afrejse kommer til at lægge før eller efter medaljespillet.

Uden Løchte Nielsen, Torpegaard og måske Galskov er Lyngbys trup decimeret, men sportschefen tror stadig på holdets muligheder. Han mener fortsat, at specielt bredden i truppen er stærk.

Jeg synes, at vi har fire stærke singler. Der er ikke så stor forskel på vores førstesingle og vores fjerdesingle, og det bliver måske vores største styrke”, analyserer Niklas Rosengren.

Finalen er ambitionen

I semifinalen møder Lyngby Gentofte, som holdet besejrede med 5-1 i lørdags, og det giver stor tro på tingene før medaljespillet i weekenden. Alligevel betyder en sejr for en uge siden ikke nødvendigvis en sejr i semifinalen i medaljespillet. Det afhænger også meget af, hvilke spillere Gentofte har med.

Jeg ved ikke, hvem Gentofte stiller med. Det er muligt, at de har Joakim Bay Simonsen med i forhold til sidste weekend, og det vil styrke dem. Jeg har ikke hørt, om Sigsgaard kommer hjem, men gør han det, er det klart, at de er lidt stærkere”, siger Lyngby sportschefen, der dog har målsætningen klar ligegyldigt, hvilket hold Gentofte kommer med.

Vores ambition er at nå finalen. Vi fokuserer på os selv, og så ser vi, hvem Gentofte stiller med. Lige meget hvad, vil vi rigtig gerne slå dem og nå finalen”.

KB vil være favorit
Skulle Lyngby nå finalen, venter efter alt at dømme KB, der er storfavoritter i deres semifinale mod Birkerød. Tidligere har Lyngby været garant for at tage kampen op med københavnerne, men som deres trup ser ud i år, tvivler sportschefen på mulighederne.

Jeg håber på, at vi kan nå i en finale. Vi vil gerne spille finale mod KB, men her vil KB så være favorit. De har et meget stærkt hold og vil også kunne stille stærkere op end os”, lyder det fra Niklas Rosengren.

Sidste år tabte Lyngby finale ved hold DM udendørs, da Frederik Løchte Nielsen og Rasmus Nørby tabte i en golden-match-tie-break til Martin Pedersen og Thomas Kromann.