Luxembourg bliver næste udfordring

3. februar 2014

Efter weekendens triumf mod Cypern venter Luxembourg nu det danske Davis Cup-hold i næste kamp på vejen mod oprykning. Luxembourg slog nemlig i weekenden Marokko efter en kamp, hvor holdet største stjerne Gilles Müller vandt alle sine tre opgør og dermed sikrede sejren.

Det erklærede danske mål for dette års Davis Cup-sæson er oprykning. Danmark vil gerne tilbage i Europe-Africa Group 1, og næste udfordring på den vej bliver Luxembourg. Hertugdømmet besejrede Marokko efter fire kampe takket være tre store præstationer af deres absolut største stjerne Gilles Müller.

Müller er rangeret som nummer 364 i verden, og han var den, der med en singlesejr i søndagens første singlekamp sikrede Luxembourg-sejren. Forud for det havde Müller også, først i sin single fredag og siden i double med Mike Scheidweiler sikret Luxembourg deres første to sejre i Davis Cup-kampen mod Marokko, og dermed blev de altså Danmarks næste modstander.

Müller spiller ikke
Gilles Müller viste, hvor skræmmende en spiller han er i Luxembourgs kamp mod Marokko, men heldigvis slipper Danmark for den største luxembourgske stjerne. Ifølge tennissporten.dks oplysninger ligger det nemlig allerede klar, at han ikke spiller Luxembourgs næste Davis Cup-kamp.
Det er en væsentlig forringelse af holdet, der betyder, at Luxembourgs bedst rangerede spiller nu er Ugo Nastasi som nummer 966 i verden. De øvrige Luxembourgske spillere, der spillede mod Marokko er end ikke rangeret.

Tilmed ligger til også fast, at Danmark har hjemmebanefordel i kampen mod Luxembourg. Helsingør og Hillerød kæmper lige nu om at blive værtsby, men lige meget hvor kampen skal spilles, giver det helt optimale betingelser for det danske hold, der derfor har gode muligheder for at spille sig i en afgørende oprykningskamp.

Moldova eller Hviderusland
Når Danmark frem til den kamp vil modstanderen blive vinderen af kampen mellem Moldova og Hviderusland. Er det Moldova, står det allerede nu klart, at Danmark også vil have fordel af hjemmebane i den kamp, mens lodtrækning vil bestemme, hvem der har hjemmebanefordel, hvis Danmark skal op mod Hviderusland.

Først skal Luxembourg selvfølgelig besejres, og den kamp spilles fra den 4. til 6. april. En eventuel afgørende oprykning ligger fra den 12. til 14. september.