Løchte udnyttede underlaget

12. september 2014

Frederik Løchte Nielsen følte sig godt spillede i sejren over Maxim Dubarenco. Han udnyttede underlaget til sin fordel og var yderst tilfreds med sin første præstation ved Davis Cup-kampen mod Moldova.

KOLDING.

Under pres er Frederik Løchte Nielsen bedst. Det så i hvert fald sådan ud, at han næsten ubesværet besejrede Maxim Dubarenco i tre sikre sæt. 6-2, 6-2, 6-3 vandt danskeren over verdensranglistens nummer 386, og den præstation overraskede næsten også Løchte selv.

At jeg kommer foran med et break fra start i alle tre sæt er lidt overraskende. At jeg vinder så overbevisende, kan jeg på ingen måde forvente, men jeg kommer godt fra start, og så er underlaget naturligt for mig at spille på”, fortæller Frederik Løchte Nielsen efter kampen.

Netop det hurtige underlag i Bramdrupdam Hallerne var han rigtig godt tilfreds med. Det styrkede hans spil, samtidig med at Dubarenco aldrig rigtig fandt sig til rette på det.

Når man først får gang i serverne er underlaget en stor fordel, men omvendt kan det også blive en fordel at returnere, hvis modstanderen ikke får gang i serven. Jeg får slået nogle hårde returneringer over og får sat ham under pres, og det er et forfærdeligt underlag at være under pres på”.

Stor tilfredshed med omgivelserne

Tilfredsheden var stor hos Frederik Løchte, også med omgivelserne i Bramdrupdam Hallerne. Ikke nok med at underlaget passede danskeren godt, kunne han også nyde stor opbakning fra publikum. Det hjalp og løftede Løchte yderligere.

Det er en af fordele ved Davis Cup, at man kan have publikum med én. I forhold til alle andre turneringer har publikum en unik mulighed for at blande sig i kampen. Det påvirker mig, når jeg kan mærke publikum, og det sætter jeg stor pris på”, fortæller danskeren, der skal i ilden allerede igen i morgen, når han sammen med Thomas Kromann skal spille double mod Radu Albot og Andrei Ciumac, og her gælder det igen om at udnytte faciliteterne i Bramdrupdam Hallerne.

Vi skal komme flyvende ud og spille aggressiv tennis. De har deres doublekvaliteter på langsommere underlag. Vi skal udnytte underlaget til vores fordel. Vi skal presse dem fra start og ikke give dem tid til at returnere”, lyder det fra Løchte.

Tro på oprykning
På papiret burde danskerne være ganske tilfredse med 1-1 efter de to første kampe, men Frederik Løchte Nielsen havde gerne set mere. Martin Pedersen spillede ikke godt, men Løchte tror stadig på gode danske muligheder for oprykning.

Vi er ikke tilfredse efter i dag, men vi tager selvfølgelig en 1-1’er. Vi forventer mere af os selv. Vi vil vinde hver kamp, men så længe kampen er i live, er vi optimistiske. Vi tror, vi kan vinde alle de sidste tre kampe. Vi har grund til at tro på egne evner”, mener Frederik Løchte Nielsen.