Løchte og Kromann sender Danmark i oprykningskampe

1. februar 2014

Tennissporten.dk til Davis Cup i Hørsholm: Danmark tog første af tre skridt på vejen mod oprykning i Davis Cup efter sejren i weekendens kamp mod Cypern. Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann afgjorde sagerne med en sejr på 6-2, 6-1, 6-1 i doublen mod Christos Hadjgeorgiou og Photos Photiades.

Danmark har nok engang lavet et stort resultat i Davis Cup. Denne weekend har det ikke været den store overraskelse, at Danmark ville besejre Cypern, men måden det er blevet gjort på har været yderst overbevisende. I ingen af de tre kampe har cyprioterne haft en ærlig chance, og efter 2-0 efter fredags kampe gav Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann i dag Cypern dødsdødet.

De fulgte op på det danske storspil fra fredags kampe og bankede deres cypriotiske udfordrere ud af hallen. 6-2, 6-1, 6-1 blev de overbevisende cifre, og efter tre solide danske indsatser er søndagens to singler pludselig fuldstændig ligegyldige. Danmark har vundet og har nu sat kursen mod oprykning. Til april venter Luxembourg eller Marokko på hjemmebane, og vinder danskerne også den kamp, er de kun en kamp fra oprykning til næstbedste Davis Cup-division.

Det danske landshold med en flok tennisamatører og så Frederik Løchte Nielsen har leveret, og bliver de ved med at spille den slags tennis, som de har gjort denne weekend, er de svære at slå. Senest var det i dag den CBS-studerende Thomas Kromann, der sammen med sin professionelle makker viste et niveau, der var langt over, hvad man på papiret kunne forvente af dem. Et godt billede på hvorfor det danske Davis Cup-landshold altid leverer.

Fejlfyldte cyprioter
I dagens double var der aldrig tvivl om udfaldet. Ganske vidst skulle pæren i ’Løchten’ lige skiftes før den danske duo for alvor kom i gang. På intet tidspunkt var man dog i tvivl om, at danskerne ville være deres cypriotiske modstandere overlegne.

Christos Hadjgeorgiou og Photos Photiades kunne egentlig sagtens spille tennis, og deres mønstre i doublen var bedre, end man kunne forvente af et ungt par, der aldrig før har spillet sammen i Davis Cup-sammenhæng. Cyprioterne havde kun et problem. De lavede alt for mange fejl. Elementære fejl.

De var med til 2-2 i første sæt, men da Løchte hævede niveauet faldt cyprioterne stille og roligt i gennem. Thomas Kromann både servede, returnerede og flugtede som spillede han på den store scene hver dag. Det var på ingen måde til at se, at Løchte var den professionelle, og Kromann var amatøren. Deres aftaler sad i skabet, og den solide danske doublekonstellation kan sagtens blive vigtig i de sværere kampe, der venter senere på året.

Til tennis ABC’en
Første sæt vandt danskerne med 6-2, og groft sagt blev det fra da af bare et spørgsmål om tid, før danskerne ville vinde kampen. Christos Hadjgeorgiou og Photos Photiades havde ikke meget mere at komme med end deres to landsmænd havde i går, og gentagende gange viste Kromann og Løchte doublekundskaber til tennis ABC’en.

Det var det klassiske gode serv- og netspil, der bragte danskerne langt. Cyprioterne forsøgte mange gange at lobbe på danskerne, men oftest blev det med det resultat, at den lille runde blev hamret i jorden. Både i egne servepartier og i danskernes var Hadjgeorgiou og Photiades chanceløse i starten af andet sæt. Cyprioterne havde bare ikke niveauet til at hamle op med danskerne, og det lignede det også, at de selv vidste.

Ketcherkast

Løchte og Kromann tog andet sæt med overbevisende 6-1, og det tidspunkt hvor kampen havde mest drama, var da Christos Hadjgeorgiou efter andet sæt kastede sin ketcher i hovedet på en tilskuer. Scenen var helt ubevidst fra cypriotens side, der også undskylde sin handling mange gange.

Selve spillet på banen blev ikke mere dramatisk efter den handling. Tredje sæt fik samme forløb som de to foregående. Det ene hold var klart bedre end det andet, og danskerne fandt da også tid til at smile og nyde oplevelsen.

Løchte og Kromann vandt sættet med 6-1, og så kunne danskerne juble over den samlede sejr over Cypern. Der skulle kun tre kampe til, før et flok uefne cyprioter var besejret af et koncentreret og velspillende dansk hold. Næste udfordring i Davis Cup bliver i april, når Luxembourg eller Marokko kommer på besøg. Her får danskerne mere modstand, men den kommende gæst skal anstrenge sig. Danskerne leverer gang på gang på gang.