L?chte holdte hovedet koldt og vandt trods d?rlig start i Maui

28. januar 2015

Frederik Løchte Nielsen er nu i gang med sin første Challenger-turnering i år, hvor han er taget hele vejen til Hawaii-øen Maui for at deltage i $50.000 Challenger-turneringen, The Royal Lahaina Challenger.

Her formåede han natten til onsdag at få en god start på turneringen, da han stod overfor amerikanske Jason Jung i første runde.

De to tennisspillere har ikke tidligere mødt hinanden før og på papiret var der lagt op til en tæt kamp, hvor Jung er verdens nummer 303, og danske Løchte har en placering som nummer 356 på verdensranglisten.

Ganske rigtig blev det en ligeværdig kamp hvor der skulle tre sæt til for at finde vinderen, der altså blev Løchte. Løchte vandt kampen med cifrene 2-6, 6-4, 6-1.

Som kampens cifre antyder, så fik Løchte ikke den bedste start på kampen, hvor han i første sæt ikke på et tidspunkt fik kæmpet sig frem til en break-mulighed. Derimod havde amerikanere fire af slagsen hvor han slog til på to af dem, og dermed kunne han tage første sæt 6-2.

I andet sæt havde Løchte dog fået indstillet sigtekornet og løftet sit niveau. Andet sæt var en tæt affære, hvor der kun var en break-mulighed, som Løchte tilkæmpede sig og kynisk udnyttede.

I tredje sæt havde danskeren styr på sin amerikanske modstander, og han kunne i overbevisende stil tage tredje sæt hjem de flotte cifre 6-1.

I anden runde skal Løchte op imod endnu en amerikaner, hvor det bliver enten Bjorn Fratangelo, som er rangeret som verdens nummer 243, eller Bradley Klahn, der er seedet som nummer to i turneringer og er verdens nummer 150. Uanset hvem det bliver af de to, bliver det altså en svær modstander i anden runde.