Løchte finaleklar i Indien

3. januar 2014

Løchten brænder i den grad fra sæsonstart. Frederik Løchte Nielsen spillede sig i eftermiddag i finalen i doubleturneringen ved ATP-turneringen Chennei Open i Indien sammen med sin svenske makker Johan Brunström. De besejrede Khachanov/Myneni i to sæt i semifinalen.

ATP-sæsonen startede i begyndelsen af denne uge, men Danmarks bedste mandlige tennisspillere har allerede markeret sig yderst positivt. I doubleturneringen ved Chennei Open har Frederik Løchte Nielsen spillet sig i finalen sammen med sin makker Johan Brunström, og formen ser derfor rigtig lovende ud hos danskeren, der også håber at kunne markere sig i singleturneringerne i sæson 2014.

Servede godt
I eftermiddag gik Løchte og makker Brunströms gode form udover Khachanov/Myneni i semifinalen. Det russisk/indiske par havde ellers slået det førsteseedede par i kvartfinalen, men Løchte og Brunström servede godt, og det grundlagde en sejr i to sæt.

Det skandinaviske par havde ikke en breakbold i mod sig i hele kampen, og da de selv brød en gang i første sæt vandt de med 6-4. I andet sæt formåede Løchte/Brunström at bryde hele to gange først ved 1-1 og siden til sætcifrene 6-3.

Sikre præstationer
Med de cifre er Løchte og makker klar til finalen, der spilles på søndag, hvor de møder vinderen af semifinalen mellem Begemann/Emmrich og Draganja/Pavic, der først spilles i morgen. Skandinaverne har derfor en hviledag før finalen.

Generelt har Frederik Løchte og Johan Brunström heller ikke måtte anstrenge sig kraftigt i Indien. De har leveret sikre præstationer på deres vej til finalen, og det fjerdeseedede par har vundet alle deres kampe i to sæt. Gennemgående har været en høj sikkerhed i egne servepartier, og fortsætter det har Løchte/Brunström også gode muligheder, hvad enten der venter de tredjeseedede tyskere eller de useedede kroatere i finalen.

Satses på single

Uanset resultatet af finalen søndag har Løchte bevist, at formen er god fra sæsonstart, og selvom det primært er single, der satses på i 2014, tager danskeren naturligvis gerne gode doubleresultater med. I Chennei Open i Indien blev Løchte Nielsen slået ud i kvalifikationen til singleturneringen, og det har også gjort, at han har kunnet holde fuld fokus på doublespillet.

Målsætningen for danskeren er dog stadig at levere gode singleresultater, og i doubleturneringen i Indien har han i hvert fald vist, at serverne ikke fejler noget, ligesom netspillet også ser godt ud. Frederik Løchte Nielsen har kun en turnering tilbage, inden det fra den 13. januar gælder Australien Open. Her drømmer Løchte selvfølgelig om at spille sig ind i hovedturneringen i single. I double er Danmarks bedste herrespiller formentlig kvalificeret uden kvalifikation.