Løchte: Bedste stemning jeg har prøvet

25. oktober 2013

Tennissporten.dk i Idrottens Hus i Helsingborg: Frederik Løchte Nielsen er tilfreds, glad og overskudsfuld, da han efter sejren over Elias Ymer møder pressen. Løchte føler han havde kontrol over kampen hele vejen i gennem, og så roser han de danske tilskuere.

Efter sejren i fire sæt over Elias Ymer i åbningskampen i Danmarks Davis Cup-møde med Sverige roser Frederik Løchte Nielsen det danske publikum, der talstærk bakkede ham op kampen igennem. Gentagende gange blev der sunget ’Let’s go Løchte, let’s go’, og på samme måde råbte danskerne i ko ’Frederik – Løchte’ flere gange under kampen.

Det er den bedste stemning, jeg har prøvet til en Davis Cup-kamp. Der var fantastisk opbakning. Det er sådan nogle momenter, jeg spiller tennis for at opleve”, lyder det fra Frederik Løchte Nielsen efter kampen.

Spiller godt på de vigtige momenter
Der er ingen tvivl om, at det er rigtig vigtigt for de danske Davis Cup-chancen, at Frederik Løchte Nielsen vandt åbningskampen. Løchte selv ved også at sejren er vigtig, og han er godt tilfreds med sit eget spil.

Jeg nyder at spille en kamp, hvor jeg spiller godt på de vigtige momenter”, siger Frederik Løchte og tilføjer.

Fredagen i Davis Cup er altid svær for mig at spille. Det er en kamp, hvor ingen har momentum eller fornemmelse for, hvordan det står i matchen, men jeg håndterer tingene god fra start af”.

Ingen panik
Selvom danskeren er godt tilfreds med sit spil, kan han også godt finde områder, hvor han kunne spille bedre, og han nævner blandt andet, at han ikke mener, at han bryder Ymer nok gange. Løchte mener dog ikke, at han mistede kontrollen med kampen på noget tidspunkt.

Jeg kommer dårligt fra start i både tredje og fjerde sæt og bliver da lidt presset, da Ymer udnytter mine fejl og spiller godt. Kampene i Davis Cup handler om at udnytte momentum, og mit momentum ryger lidt i tredje og starten af fjerde sæt, men der var ingen panik på noget tidspunkt”, forsikrer Løchte.

Håndterer tie-breaken godt
Et andet tidspunkt, hvor Løchte heller ikke gik i panik, er i tie-breaken i første sæt. Her er han nede med hele tre sætbolde, men han vandt fem bolde i træk og sikrede sig sættet.

Jeg håndterer det godt at komme bagud. Jeg kigger hele tiden frem mod de næste bolde og tænker, at det nok skal lade sig gøre. Da jeg vinder en flugtning marginalt til 4-1 vender det, og da det står 6-3, ved jeg, at jeg med to gode server kan spille mig tilbage”, siger den danske etter om den dramatiske tie-break.

Frederik Løchte Nielsen skal i aktion ved Davis Cup igen i morgen, når han sammen med Thomas Kromann skal op mod Robert Lindstedt og Johan Brunström i double.