Løchte: Albot vinder mentalt

14. september 2014

Radu Albot var mentalt stærkere end Frederik Løchte Nielsen. Sådan lød i hvert fald danskerens forklaring på, hvorfor han ikke sikrede dansk oprykning i den første af søndagens to singler.

KOLDING.

I første sæt var Frederik Løchte Nielsen måske den bedste spiller på banen i Bramdrupdam Hallerne, men på scoretavlen fik han aldrig overtaget, og det skyldtes en fejl oppe i hovedet på danskeren.

Det er en mental fejl som afgør kampen. Han er stærkere mellem ørene. Han vinder det mentale”, fortæller Frederik Løchte Nielsen efter sit nederlag.

Spillemæssigt er jeg godt med. I første sæt har jeg det spillemæssige overtag. Spillet forløber, som jeg havde håbet på, men kampens vigtighed gjorde mig nervøs. Det bliver værre, da jeg ikke får det resultatmæssige overtag. Jeg bliver presset, og det kulminerer i et mindre godt parti til 7-5”.

Skuffet over resultatet
Efter det går Frederik Løchte Nielsen helt ned. Han bliver brudt tidligere i både andet og tredje sæt, og han er aldrig for alvor tæt på at komme tilbage. Det var skuffende for danskeren. Ganske vidst ved han godt, at han på papiret ikke skal slå Radu Albot, der rangerer næsten 500 pladser højere på verdensranglisten end ham, men derfor lyste skuffelsen stadig ud af ham.

Det er skuffende og irriterende, at jeg ikke er i stand til at lade tennis’en tale. Det er det, der er så fascinerende ved tennis, at det er en så mental sport. I det mentale spil var han bedst”.

– Hvad er du mest skuffet over? Dit eget spil eller resultatet?

Resultatet. Der er større ting på spil end mit eget spil. Jeg havde gerne vundet 17-15 i femte og spillet det dårligste tennis i mit liv”.

Løchte tror på Pedersen
Trods nederlaget til Radu Albot har Frederik Løchte Nielsen stadig leveret en rigtig flot præstation i Davis Cup-kampen. Hvilket indtryk, han selv tager med fra kampen, kommer dog helt og holdent til at afhænge af, om Martin Pedersen slår Maxim Dubarenco.

Den kamp er i gang lige nu, og vinderen af den kamp vil sikre sit land oprykning til Europa/Afrika Gruppe 1. En præstation Frederik Løchte Nielsen vil elske at være en del af. Han brænder for Davis Cup, og allerede nu sidder han og bakker Martin Pedersen op så godt, han kan. Og Løchte tror på sin landsmand.

Jeg tror, han vinder. Jeg har spillet mod Martin til træning og mod Dubarenco i fredags. Martin er bedre på det underlag. Det er en 2-2-kamp ved Davis Cup, og det kan gøre alt ved folk. Det er ofte ikke så meget tennis men mere det mentale, det handler om. Martin har en god erfaring med 2-2-kampe, og med det jeg har set fra Martin, tror jeg på, at han vinder”.

Martin Pedersen har netop tabt første sæt til Maxim Dubarenco. Interviewet med Frederik Løchte Nielsen er foretaget før denne kendsgerning.