Langsom starter ? hurtig afslutter

23. januar 2010

Med cifrene 6-4, 6-0 ser det på papiret ud som om Caroline Wozniacki har holdt legestue med sin israelske modstander, Shahar Peer, men det var langt fra tilfældet i første sæt, hvor israeleren fightede indædt, som den kriger hun er – og det kun lykkedes danskeren at holde fast med det yderste af neglene, fordi Peer var så venlig at kikse flere nøglebolde på kritiske tidspunkter.

Faktisk skulle vi et stykke ind i andet sæt, før de mange danskere, som udgjorde et særdeles hørbart udsnit af den pænt besatte Rod Laver Arena, kunne begynde at ånde lettet op. Shahar Peer åbnede første sæt med at holde sin egen serv og straks derefter bryde Carolines til 2-0. Israeleren dominerede klart de første partier med sit rappe og samtidig tunge angrebsspil, som gjorde, at Caroline hele tiden var lidt for sent på bolden og hørbart ikke ramte den rent. Hendes returneringer var et langt stykke henad vejen alt for korte og bløde, hvilket gav Peer rige muligheder for at gå ind og trykke på vinklerne med sine flade, præcise forhåndshug.

Caroline er dog ikke udråbt til at have en af tourens bedste defensiver for ingenting, så hun red stormen af så godt det lod sig gøre, og afventede det rette øjeblik til at sætte hårdt mod hårdt – og det flere gange med vellykkede netangreb og dybe flugtninger, der bare sad lige i skabet. Hun kunne så prise sig lykkelig over, at Shahar ikke formåede at angribe danskerens ikke alt for skarpe approaches, men hun var muligvis for overrasket over den pludselige danske modoffensiv til at gøre noget effektivt ved det. Samtidig kunne man i den danske lejr glæde sig over, at træningstimerne med netop netspillet for øje ikke har været forgæves.

Ottende parti udviklede sig til en ren gyser. Caroline servede ved stillingen 4-3 og bragte sig hurtigt foran 40-0, men så tog pokker fat i Peer, som lagde et umådeligt pres på danskeren, som snart havde en fordel imod sig. Det blev til lige og fordel til begge sider flere gange, før Caroline fik det gjort til 5-3. Shahar holdt herefter sin serv til 4-5, inden Caroline efter 48 minutter kunne serve første sæt hjem.

I andet sæt bragte Caroline sig hurtigt foran 2-0, inden Shahar nåede at få set sig om, men hun havde stadig noget at byde på og lokkede flere gange danskeren frem til nettet med korte bolde, som hun derefter elegant lobbede over den fremstormende Caroline. Men ganske som det var tilfældet med tyske Julia Görges i torsdagens kamp, var israeleren ikke i stand til at kæde flere angreb sammen til en helhed, så hun kom aldrig for alvor til at virke skræmmende i andet sæt, som hun havde gjort i første. 

Ved stillingen 5-0 i Carolines favør, fik Shahar en pludselig opblomstring, efter at Caroline havde misbrugt to matchbolde, og man havde på fornemmelsen, at den adrætte israeler måske havde flere reserver på lager, hvormed hun kunne gøre livet surt for sin tidligere doublemakker. Det blev dog ved skrækken – der var ikke mere at komme efter, så israeleren må rejse hjem til jødernes egen stat med et friskt og mejerigtigt dansk æg i bagagen.