Landstræneren: Det kan slet ikke beskrives

14. september 2014

Landstræner Kenneth Carlsen var henrykt efter den danske Davis Cup-oprykning kom i hus. Han strøg om sig med fornemme ord om Martin Pedersens og resten af holdets præstation.

KOLDING.

I godt seks stive timer havde Kenneth Carlsen siddet på en stol på højre side af dommerstolen i Bramdrupdam Hallerne. Ellers siddet er nu så meget sagt. Han fløj hele tiden op og ned af sin stol. Som en træt dreng til en matematik time i fjerde klasse, der bare ventede på at få frikvarter.

Han levede sig med i det hele. Han måtte gennem skuffelsen, da Frederik Løchte Nielsen først tabte til Radu Albot, men det var alt sammen ventetiden værd. Da matchbolden var spillet, kunne han igen flyve op ad sin stol, og denne gang behøvede han ikke at sætte sig ned igen.

Sammen med spillerne på bænken kunne han løbe ind og falde Martin Pedersen om armene. Drømmen var opfyldt. Danmark er fra år 2015 igen en del af Davis Cups næsthøjeste division efter Martin Pedersens sejr i fem sæt over Maxim Dubarenco. 3-2 til Danmark samlet over Moldova.

Det kan slet ikke beskrives. Det er fuldstændig vandvittigt. Det er jo det, der er charmen ved Davis Cup, at det bliver afgjort så tæt i fem sæt i den afgørende kamp. Det er fuldstændig vandvittigt”, lød det fra Kenneth Carlsen efter kampen.

Man kan lave mirakler
For et år siden rykkede Danmark ned i Davis Cup efter et nederlag til Sverige ligeledes i femte og afgørende kamp. Ved den lejlighed havde Kenneth Carlsen tåre i øjnene, men han havde dog overskud til at sige, at det nu handlede om at vende tilbage til Europa/Afrika Gruppe 1 allerede året efter. Det lød urealistisk, men Kenneth Carlsen og hans tropper gjorde det.

Vi var uheldige at rykke ned til Sverige i afgørende kamp her sidste år, men nu rykker vi så op i femte og afgørende kamp. Det kan slet ikke beskrives”, sagde landstræneren og roste sine spillere.

De gør det ud fra deres forudsætninger helt vandvittig godt. Det er professionelle hold, vi er oppe i mod, som har højere rangerede spillere. Vi rykker op i Europa/Afrika Gruppe 1, hvor vi på papiret overhovedet ikke høre hjemme, men det gjorde vi også for nogle år siden, hvor vi blev deroppe. Så det er kun på papiret, at vi ikke kan være med, og det er det, der er charmen ved Davis Cup, at selvom man er undertippet, så kan man lave mirakler, hvis bare man har en holdånd, er villig til at lægge noget arbejde i det og rammer niveauet på dagene”.

En mandfolkepræstation
I virkeligheden ramte Martin Pedersen faktisk ikke dagen, da han besejrede Maxim Dubarenco. Danskeren har spillet langt bedre tennis i sin karriere, men det betød ikke noget. Danskeren fightede sejren i hus, og det høstede også store roser fra landstræneren.

Det er en mandfolkepræstation. Han kommer lidt dårligt fra start, og han er nede med et sæt, og Dubarenco er oppe med et break. Så det ser lidt tungt ud, men han får vendt det. Så sker der lidt omkring dommeren, der var lidt mystisk og måske gør, at han taber fjerde sæt, men han kom godt fra start i femte sæt og har 4-1, da Dubarenco kommer igen, men alligevel formår han at holde hovedet koldt og vinde til sidst. Det er vandvittigt”, mente Kenneth Carlsen, der også understregende vigtigheden af publikums støtte, da det spidsede til.

Det var også vigtigt for os at få gang i publikum og virkelig få hjemmebanefordelen. Vi har trods alt hjemmebane, og det var også en af årsagerne til, at vi fik vendt det her. Det var rigtig vigtigt”.