Kvitova skuffer med exit i 3. runde

25. januar 2015

3. runde af Australian open blev lørdag spillet færdig, hvor endnu en top 10-spillermåtte forlade turneringen.

Denne gang var det ingen ringere end verdens nummer 4, Petra Kvitova, der måtte se sig besejret, hvor hun stod overfor amerikanske Madison Keys. Keys, der ligger nummer 35 på verdensranglisten, havde rollen som underdog , men hun formåede med flot spil at vinde i blot to sæt over Kvitova med cifrene 6-4, 7-5.

I 3. runde formåede resten verdenstoppen at leve op til deres favoritrolle, hvor det dog ikke gik lige smurt for alle.

Verdens bedste kvindelige spiller, Serena Williams, måtte ud i tre sæt for at hive sejren i hus, da hun stod overfor ukrainske Elina Svitolina, der var seedet som nummer 26. Ukraineren fik en god start ved at tage første sæt 6-4, men i andet sæt fik Williams indstillet sigtekornet og vandt sættet 6-2, for dernæst at dele æg ud i tredje sæt, 6-0.

Agnieszka Radwanska delte ligeledes æg ud i sin sejr, da hun i 3. runde stod overfor amerikaneren Varvara Lepchenko. Selvom Radwanska vandt første sæt i overbevisende stil, så ville amerikanerne ikke give op uden kamp. Radwanska endte dog alligevel med at tage andet sæt 7-5 og er videre til næste runde.

Canadieren Eugenie Bouchard viste også at hun kan dele æg ud, da hun stod overfor den ikke seedede Caroline Garcia fra frankkrig. Første sæt blev et tæt et af slagsen, der endte 7-5 i canadierens favør. I andet sæt viste Bouchard klasseforskellen og vandt sættet med overbevisende 6-0.

Verdens nummer tre, Simona Halep, levede op til favoritrollen, men det var ikke uden kamp fra amerikanske Bethanie Mattek-Sands, der ikke er seedet i turneringen. Halep hev sejren i mål ved at vinde kampen i to sæt med cifrene 6-4, 7-5.

Efter at havde været tæt på et tidligt exit i 2. runde, så viste Maria Sharapova, at det kun var et enkeltstående tilfælde. I 3. runde vandt russeren kampen med cifrene 6-1, 6-1 over Zarina Diyas fra Kasakhstan. Dermed gik Sharapova fra at være tæt på nederlag til at være den mest overbevisende i 3. runde af favoritterne.

Caroline Wozniackis bøddel Victoria Azarenka stod i 3. runde overfor tjekkiske Barbora Zahlavova Strycova, som hun vandt over med cifrene 6-4, 6-4. Dermed er Azarenka videre til fjerde runde og godt i gang med sit comeback til toppen af tennis.