Kromann: Vi skal være mere stabile

26. oktober 2013

Tennissporten.dk i Idrottens Hus i Helsingborg: Den CBS-studerende Thomas Kromann fulgte med på højeste internationale niveau i et sæt, men så kom fejlene. Kromann savnede stabilitet efter nederlaget til Lindstedt og Brunström. Sverige fik nu reduceret til 2-1, men Kromanns makker, Frederik Løchte Nielsen, er optimistisk før søndagens singler.

Lige ved og næsten var det ikke, men det gik alligevel et gys gennem Sveriges kaptajn Fidde Rosengren og resten af svenskerne i Idrottens Hus, da Thomas Kromann og Frederik Løchte Nielsen vandt første sæt i en tie-break i lørdagen double i Davis Cup-kampen mellem Danmark og Sverige. Efterfølgende løftede svenskerne dog deres spil, og samtidig manglede danskerne den sidste skarphed, specielt i netspillet. Sverige vandt de følgende tre sæt, og danskerne peger efter kampen på manglende stabilitet som årsagen til nederlaget.

Vi er måske lidt mere stabile i første sæt i vores egne servepartier, og der fik rystet dem lidt. De fik måske momentum lidt mere i andet sæt, hvor vi bliver brudt, og jeg klodser lidt i det. Svenskerne server rigtig godt hele kampen, og det gør, at vi ikke fik så mange chancer i deres servepartier. Generelt synes jeg, vi spiller okay, men vi er ikke stabile nok”, vurderer Thomas Kromann efter det danske doublenederlag overfor tennissporten.dk.

Elsker at spille Davis Cup
Thomas Kromann er urangeret på verdensranglisten, mens både makkeren Frederik Løchte Nielsen og de to svenskere på den anden side af nettet alle er i top 50 på ranglisten. Alligevel mener Kromann godt, at han kan være med på det høje niveau.

Jeg ved, at hvis jeg spiller op til mit bedste, og har Frederik med der er super god til at guide og lede mig, så kan vi være med. Det synes jeg også, vi viste i dag, men det kræver, at vi er stabile og specielt, at jeg er stabil hele kampen i gennem. Jeg skal spille mit optimale for, at vi kan gå ind og drille et så godt doublepar”, mener Thomas Kromann, der i går sad på den danske bænk og fulgte Frederik Løchte og Martin Pedersen i deres singlekamp. I dag fik han så selv lov at betræde de blå gulv i Idrottens Hus, og det var en stor oplevelse.

Det var helt kanon. Jeg elsker at spille Davis Cup, det er den fedeste uge for mig rent tennismæssigt. Bare det at spille for sit land betyder rigtig meget, og at spille med ’Frede’, der er så god en doublespiller, det betyder også rigtig meget”, siger Thomas Kromann, der igen i morgen kan sætte sig og overvære makker Løchte og Martin Pedersen forsøge at sikre dansk overlevelse i Davis Cups næstbedste division.

Løchte klar til søndag
I morgendagens første kamp skal Frederik Løchte op mod Markus Eriksson, og danskeren er tydeligt irriteret over de gentagende spørgsmål, om hvorvidt han kan klare tre hårde femsætskampe tre dage i træk. Tværtimod mener han det er en fordel, at han spillede double i dag i stedet for at holde hvile.

Jo flere kampe jeg får på banen i Davis Cup, jo lettere bliver det. Det plejer at være sådan i hver eneste Davis Cup-kamp, at det bliver lettere og lettere for hver dag, der går”, fortæller Frederik Løchte Nielsen, der giver danskerne gode odds i morgendagens to singler.

Vi så i går, at både Martin og jeg er i stand til at vinde vores singler, og jeg tror, at vi begge er i stand til at vinde vores singler i morgen. Jeg tror, jeg kan vinde min single, og det er absolut det, jeg går ud fra og lader op til. Jeg forbereder mig på mit spil og forsøger at eksekvere det, og gør jeg det, er der gode chancer for, at det rækker til sejr”, mener Danmarks førstesingle.

Frederik Løchte Nielsen møder Markus Eriksson kl. 13 i morgen, og den kamp efterfølges af kampen mellem Martin Pedersen og Elias Ymer. Bare en dansk sejr sikrer overlevelse i Europe/Africa Group 1.