Kommentar: Regn ikke med Wozniacki, Danmark

7. januar 2014
Kommentar: Danmark har gode chancer for oprykning fra den laveste Fed Cup-række, men det danske damelandshold skal ikke regne med hjælp fra Caroline Wozniacki. I stedet skal Kenneth Carlsen håbe, at han har Karen Barbat til rådighed, mener tennissporten.dks journalist Jonas Løytved.
 
Hun er Danmarks absolut største tennisstjerne, og hvis hun vil spille med på det danske landshold, vil de danske Fed Cup-piger være stort set sikre på oprykning fra den laveste Fed Cup-division. Problemet er bare, at vi langt fra kan sætte vores lid til, at Caroline Wozniacki har lyst til at duellere for Danmark mod miniputter som Botswana, Island og Armenien.
 
Årsagen til Wozniackis manglende lyst til at kæmpe i rødt og hvidt, kan vi svare på med et ganske simpelt spørgsmål. Normalt må man ikke besvare med et spørgsmål, men i dette tilfælde er det den eneste mulighed. Hvorfor skulle Caroline Wozniacki spille for Danmark?
 
OL-regler
Dansk Tennis Forbund klynger deres Caroline Wozniacki-håb til de bureaukratiske ITF-regler om, at en spiller skal være nomineret to gange for sit land i 2014, 2015 og 2016 i enten Fed Cup eller Davis Cup, hvis spilleren skal have lov til at spille OL. At spille OL vil Wozniacki gerne, og derfor skal hun nok spille de to Fed Cup-kampe for Danmark, men det bliver ikke i år 2014.
 
Danmark er ganske enkelt placeret i en for lav division til, at det på nogen måde vil give sportslig mening for Wozniacki at stille op. Danmarks bedste tennisspiller satser i stedet på, at hendes landsmændinder kan spille Danmark en division højere op til år 2015, hvilket i den grad er realistisk, og så vil det give lidt mere mening for Wozniacki at spille de tvungne Fed Cup-kampe.
 
Diskussionen kan så gå på, om det ikke bør være en ære at stille op for Danmark, og om Caroline Wozniacki ikke burde vise fædrelandet den respekt at spille for landsholdet. Dansk Tennis Forbund er naturligt nok af den holdning, at Danmark altid vil stille med et så stærkt hold som muligt, og at der derfor altid vil være plads til Wozniacki, også selvom hun så vil tage en plads fra en anden pige, der måske har kæmpet for Danmark i længere tid i Fed Cup.
 
Dansk Tennis Forbund kunne have truet Wozniacki og sagt, at hun skulle spille for landsholdet i 2014, hvis de skulle give hende lov til at spille i 2015 og dermed komme til OL, men en trussel er jo også forbundet med et muligt ‘nej, og det vil skabe en helt del dårlig presse, hvis man i 2015 skulle vælge en Wozniacki fra, der er villig til at spille for landsholdet. Derudover ville man måske frygte, at Danmarks tennisdronning kunne finde på at skifte statsborgerskab.
 
Håb på Barbat
I stedet bør det danske Fed Cup-hold håbe, at Karen Barbat er klar for Danmark. Efter Wozniacki er hun vores bedste singlespiller og den af hendes selv Mai Grage og Maria Jespersen, der har klart mest international erfaring. Sidste år spillede Barbat ikke Fed Cup, men det skal hun gerne gøre i år, hvis vi skal betegne Danmarks oprykningschancer som gode.
 
Umiddelbart ligner Mai Grage og Malou Ejdesgaard stensikre danske kort, da de to skal spille den danske double. Derudover får Mai Grage formentlig den ene af de to singler. Så er håber selvfølgelig, at Karen Barbat kan tage den anden, og ellers bliver det formentlig Maria Jespersen, der nok under alle omstændigheder bliver en af de fire nominerede til Fed Cup-holdet, der skal spille fra den 5. – 8. februar i Tallinn. Eneste grund til at fravælge Jespersen skulle være for at give hendes kusine Emilie Francati erfaring i Fed Cup-sammenhæng. Francati bliver nemlig uden tvivl en vigtig landsholdsspiller i fremtiden.
 
Helt klog på hvem der skal spille Fed Cup for Danmark i Estland bliver vi først, når Kenneth Carlsen får hundrede procent klarhed over, hvem han har til rådighed, og han fortæller, hvem han vil have med. Umiddelbart ligner det, at Mai Grage, Karen Barbat, Malou Ejdesgaard og Maria Jespersen bliver de fire, der skal forsøge at spille Danmark i en oprykningskamp. Det har de også gode chancer for.