Kommentar: Måske kan KB knækkes

8. september 2013

Det kan sagtens ende med to guldmedaljer til KB, men københavnerne kan også godt ende tomhændede. Ganske vidst er de favoritter, men både Lyngby hos herrerne og Birkerød hos damerne kan drille KB, så det bliver bestemt en spændende ’Super-Sunday’.

Når jeg i dag står på KBs anlæg er det med en forventning om to tætte og godt spillede DM-finaler. Ingen tvivl om, at KB har favoritværdigheden både hos herrerne og damerne, men man skal i den grad ikke afskrive Birkerød og Lyngby på forhånd.

Barbat eneste dansker der slår Grage
Lad os begynde med Birkerød, som jeg faktisk ikke havde forventet ville nå finalen. Deres evne til at vinde de vigtige bolde i semifinalen mod Gentofte var imponerende, og det kan blive afgørende i en tæt finale mod KB.

Spiller for spiller har KB naturligt nok det bedste hold, men i princippet kan både første- anden- og tredjesinglen gå begge veje. Jeg tror KB grundet deres større bredde vinder fjerdesinglen, men specielt i førstesinglekampen er intet sikkert. Ganske vidst har Mai Grage været sommerens helt store profil i dansk kvindetennis med tre GPS-sejre herunder DM, men hvis der er en der kan slå hende, er det Karen Barbat. Barbat slog Grage i finalen i DM Inde, i finalen i Leschly Cup, og faktisk har Grage ikke vundet over Barbat i en stor turnering denne sommer. Eneste undtagelse er i grundspillet af DM-hold, hvor Barbat trak sig i første sæt.

Barbat kan godt slå Grage igen i morgen, selvom ingen har været i nærheden af Grage siden hun tabte til Barbat i Leschly Cup. På samme måde kan Anna Signe Rasmussen godt slå Karina I. Jacobsgaard, og ligeledes kan Anne Gylling godt slå Malou Ejdesgaard. I begge kampe er KB’erne favoritter, men det bliver tætte kampe og rammer Rasmussen og Gylling dagen, har Jacobsgaard og Ejdesgaard pludselig problemer.

Vinder Birkerød to ud af de tre omtalte kampe har de mindst 2-2 før doublerne, og de kan virkelig gå begge veje. Mit bud vil være, at de vinder en double hver, og så har vi 3-3, som vil give en afgørende match-tie-break. Så jo, der bliver spænding i damefinalen.

Lyngbys doubleevner bliver vigtige
Spænding i herrefinalen er jeg også sikker på at der bliver, men meget afhænger af Frederik Løchte og Rasmus Nørby for Lyngby. Jeg tror nemlig, at KB vinder anden- og tredjesinglen, og derfor skal enten Løchte eller Nørby vinde for at få kampen ud i doublerne, hvor Lyngby vil have overtaget.

I andensinglen ser Carl ’Kalle’ Bergman skarpere ud end Mikael Torpegaard, der i går tabte til Jonas Berg fra Helsingør, så her forudser jeg KB sejr. Det samme gør jeg i tredjesinglen, hvor Da Cunha-Bang ganske vidst var god i går. Jeg tror, at Thomas Kromanns rutine bliver afgørende, så her har jeg sammenlagt to KB-sejre.

Rutinen kan til gengæld redde Lyngby i fjerdesinglen, som formentlig bliver et møde mellem Ferrigno og Nørby. Det kunne godt blive en tæt kamp, og så kan Nørby drage fordel af rutinen. I førstesinglen har Lyngby også gode muligheder, når Danmarks to bedste herresinglespillere mødes. Løchte mod Pedersen er en kamp, der kan gå begge veje, og vinder Løchte er Lyngby allerede kommet et langt stykke.

Jeg tror nemlig på Lyngby-sejre i begge doubler, da både Løchte og Nørby er fantastiske doublespillere, hvilket ingen af KB’erne har som speciale. Vinder Lyngby derfor en single, har de 3-3, mens de med to singlesejre efter mit regnestykke bliver danmarksmestre med 4-2. Så sig ikke, at KB er sikre danskemestre.

Mine spådomme
Jeg vil faktisk våge pelsen og sige, at jeg tror på Lyngby-sejr. Skulle det hele komme til en afgørende match-tie-break, tror jeg også deres rutine kan blive afgørende. Til gengæld tror jeg på KBs favoritter i damesinglen. Enten vinder de 4-2 eller 4-1, ellers vinder de den afgørende match-tie-break.

I bronzekampene er der ingen tvivl om, at Gentofte besejre Hvidovre, og med det spil Helsingør viste i går, har jeg også dem til sejr over Århus 1900.

Men det bliver en fantastisk søndag på KBs anlæg. Jeg glæder mig i hvert fald til tennis i høj klasse.