Kommentar: Flyt Helsingborg til Hørsholm

29. januar 2014

Kommentar: Danmark præsterede på et meget højt niveau både på og udenfor banen, da det danske Davis Cup-landshold i oktober mødte Sverige i Helsingborg. De takter skal gerne genfindes, når Danmark i weekenden møder Cypern. Sker det, vinder Danmark, mener tennissporten.dks reporter Jonas Løytved.

At ønske, at både det danske landsholds tennisspil og det danske publikums opbakning fra en Davis Cup-kamp i Helsingborg i Sverige, som Danmark tabte, bliver gentaget, når Danmark her i weekenden spiller årets første Davis Cup-kamp, lyder formentlig lidt besynderligt. Ikke desto mindre hersker der ingen tvivl om, at vi får en fantastisk weekend i Hørsholm/Rungsted, hvis ovenstående sker.

Ganske vidst tabte Danmark til Sverige og rykkede ned i Europe/Africa Group 2, hvor vi nu befinder os, da de to landshold mødtes i oktober, men vi skal ikke glemme, at Danmark var marginaler fra, at besejre en tennisnation der er flere gange større, end Danmark. Finder Frederik Løchte Nielsen, Martin Pedersen, Thomas Kromann og Mikael Torpegaard samme spil frem, som de viste i Sverige, så er Danmark bedre end Cypern, og så skal resten af året bruges på de sjove oprykningskampe med håb om igen at komme i samme selskab som svenskerne næste år.

Baghdatis langt fra Hørsholm
Den cypriotiske frygt består i Marcos Baghdatis, men han befinder sig langt fra Hørsholm, og det vil være et chok, hvis han stiller op. Baghdatis spillede heller ikke Cyperns første Davis Cup-kamp sidste år og bidrog også først, da nationens overlevelse skulle sikres. Han kommer heller ikke i kamp i Danmark, og så ligner cyprioterne en overkommelig opgave i en væsentlig lavere liga, end de svenskere som Danmark var så tæt på at banke, som man overhovedet kunne forestille sig.

At taler til dansk fordel. I Frederik Løchte har Danmark en stjerne, som Cypern ikke kommer i nærheden af uden Baghdatis, og både Martin Pedersen og Mikael Torpegaard er bedre singlespillere end deres cypriotiske modstandere. Til sidst har Danmark i Thomas Kromann en rutineret doublemakker til Frederik Løchte, og med hjemmebanefordel oveni hatten kan det næsten ikke andet end at blive til dansk sejr. I hvert fald hvis de danske tilskuere viser samme entusiasme, som de gjorde i Helsingborg.

Step op publikum!
Her blev der råbt, synget og klappet i gennem til den helt store guldmedalje. Specielt under fredagens to singler var det faktisk svært at se, hvem der egentlig var på hjemmebane i Helsingborg. Det niveau skal publikum meget gerne finde igen. Det var fantastisk at opleve de danske tilskuere på udebane. Nu mangler de bare at vise, at de kan steppe op til hjemmebanekampene også.

Dansk Tennis Forbund har meldt ud, at de forventer at sælge alle siddepladserne til fredagens kamp, og så er håbet bare, at publikum råber, synger og klapper og ikke bare se tennis. Publikum kan gøre en væsentlig forskel for de danske spillere, der tydeligvis blev tændt af at spille i den kulisse, som de spillede i i Sverige.

Vise sporten frem
Davis Cup er en fantastisk måde for det danske tennispublikum at opleve international tennis på højt niveau i Danmark, og samtidig er det en mulighed for Dansk Tennis Forbund til at vise sporten frem for den danske befolkning.

Forhåbentlig kommer der fremragende stemning i Hørsholm, men mange gange har tennispublikummet i Danmark set mere tennis, end de har hjulpet deres hold frem mod sejr. Det gjorde de medrejsende i Sverige, og lad endelig den tendens fortsætte. Nu har de danske tilskuere ikke nogen at konkurrere mod, men derfor skal de stadig støtte de danske spillere.

Gør de det, kan det blive en klar dansk fordel, at vi lægger Davis Cup ud med to hjemmekampe i år. De danske tilskuere kan bringe landsholdet langt, og de kan gøre det til en fest at se tennis. Lad det ske, støt Davis Cup-holdet, og så skal spillerne nok give en sejr retur til publikum. Både spillere og tilskuere har i hvert fald alle muligheder for at præstere i weekenden.