Kommentar: Det bliver en vild tennisuge

2. marts 2015

DM Inde og Davis Cup-landskamp er begge dele på programmet i en vild tennisuge.

Jeg glæder mig.

Ja, man skulle godt nok være et skarn, hvis man ikke glæder sig til den tennisuge, vi netop er trådt ind i. DM Inde i Marienlyst Centeret i Odense og Rusland mod Danmark i Davis Cup i Novy Urengoy i Rusland i en og samme fuldstændig vilde tennisuge.

Jeg kunne bruge den spalteplads på at skrive om vandvittig planlægning fra Dansk Tennis Forbunds side og om en fuldstændig nedskrivning af DM Inde’s værdi, men det vil jeg ikke. Jeg vil skrive om den begejstring, der fylder mig forud for denne uge. For den er stor, kæmpe stor.

Skal jeg starte med DM Inde, så er det en ufattelig stærkbesat turnering. Ja, selvom landsholdet spiller i Rusland, vil jeg faktisk vove den påstand, at herresingleturneringen er stærkbesat. Toppen kunne naturligvis sagtens være stærkere, men bredden er utrolig, og halvdelen af spillerne i hovedturneringen kan vel, hvis de rammer en god dag, blive dansk mester.

Perspektiverne er ligeledes mange. Mohamed Shabib jagter sin første DM-titel, men får han tingene til at køre over en hel turnering? Philip Ørnø er igen førsteseedet, men han har før haft problemer med at tackle favoritrollen. Så er der unge kræfter som Simon Friis-Søndergaard, Christian Sigsgaard og Johannes Ingildsen, hvis nerver i de helt afgørende kampe er et stort spørgsmålstegn. Dertil kommer mere rutinerede spillere, der ikke spiller så meget længere, men som tidligere har slået alle de fem ovennævnte. En klar favorit kan der ikke udpeges, men jeg tror, at det bliver de unge drenges DM. Faktisk tror jeg, at vinderen af førsterundebraget mellem Sigsgaard og Friis-Søndergaard står som dansk mester på lørdag. Men det er blot min egen vurdering, og den får I selvfølgelig mere af senere.

Videre til damesingle hvor fremmødet også er virkelig stort og bredt. Tidligere har Mai Grage badet sig i gennem en DM-turnering, men det gør hun ikke i år. Den primære årsag er naturligvis Karen Barbat, som til de flestes store glæde lægger vejen forbi Odense. Ja, det skulle da lige være hendes konkurrenter, der måske havde håbet på, at hun var blevet væk. Men hun er her, og det ligner selvfølgelig på papiret en finale mellem Mai Grage og Karen Barbat, men mon ikke også en spiller som Cecilie Melsted er træt af at tabe til de to tennisdronninger?

Og hvis vi lige skal gøre det stærke DM-felt færdig, så tag lige et kig på herredoubleturneringen. Philip Ørnø og Mohamed Shabib danner doublepar, og det samme gør Johannes Ingildsen og Christian Sigsgaard. Og det er bare de to største af en stribe sprængfarlige par. Tak skal du have en herredoubleturnering, der venter.

Det var bare den ene del af en vild tennisuge. I Rusland foregår den anden del, når Davis Cup-herrerne skal forsøge at spille sig i oprykningskampe fremfor nedrykningskampe i Davis Cup. Det bliver så svært, at det næsten er umuligt, men det fantastiske er bare, at intet er umuligt for det danske Davis Cup-hold. Tennis er for det meste en sportsgren, hvor favoritterne altid vinder, men danskerne har bevist, at det er muligt at overraske, og at det er muligt at overraske gang på gang på gang.

Tror jeg så, at Danmark overrasket i Rusland? Nej. Til det er russerne og specielt deres singler for gode. Skal Danmark tage en kamp, tror jeg vi skal sætte vores lid til doublen med Frederik Løchte Nielsen og Thomas Kromann. Selvom Danmark ikke slår Rusland, kan danskerne stadig god levere en god indsats. Tager russerne for let på opgaven, bliver der pressede for danskerne er gode, og de er endnu bedre, når der står Davis Cup på nogle bander rundt om banen. Men jeg tror desværre ikke, at de er gode nok til at slå Rusland.

Det bliver en vild tennisuge, og det bliver det også her på Tennissporten.dk. Hver dag fra mandag til fredag bringer vi en ny optaktsartikel i vores artikelserie om Davis Cup-holdet, og hele weekenden følger vi Davis Cup-holdet tæt med kampreferater og interviews.

Mindst ligeså tæt følger vi DM Inde i Odense. Hver dag bringer vi artikler fra begivenhederne i Marienlyst Centeret, og fredag og lørdag er vi klar med livestream fra semifinaler og finaler ved DM Inde.

Og så lovede jeg min egen helt personlige vurdering af favoritterne ved DM Inde.

Herresingle:
*** Christian Sigsgaard
** Mohamed Shabib, Simon Friis-Søndergaard og Philip Ørnø
* Alexander Königsfeldt og Johannes Ingildsen

Damesingle:
*** Karen Barbat
** Mai Grage
* Cecilie Melsted

Herredouble:
*** Sigsgaard/Ingildsen
** Ørvad/Søndergaard og Ørnø/Shabib
* Møller/Königsfeldt og Elholm/Garbers

Damedouble:
*** Lauridsen/Folmø
** Håkansson/Melsted
* Samavati/Hillingsø og Berge/Støchkel