Kommentar: Carlsens dilemma

10. marts 2014

Kommertar: Mikael Torpegaard spiller ingen kampe, men der er ikke nogen oplagte alternativer som fjerdemand på det danske Davis Cup-hold, der til april spiller mod Luxembourg. DM-indendørs kan heller ikke have gjort landstræneren klogere. Det mener tennissporten.dks reporter Jonas Løytved.

Kenneth Carlsen var flittig gæst i KBs tennishal under DM-indendørs. Noget af det han formentlig kiggede efter var en fjerdemand til det danske Davis Cup-hold. Her er Frederik Løchte Nielsen, Martin Pedersen og Thomas Kromanns udtagelse ligeså sikker som amen i kirken, men det kniber med oplagte valgmuligheder til den sidste plads.

Den har Mikael Torpegaard helt fortjent haft ved de seneste to Davis Cup-kampe, men problemet med Torpegaard er, at han ikke spiller nogen kampe, da han skal på tenniscollege i USA til sommer. Derfor skal landstræner Kenneth Carlsen altså gøre op med sig selv, om han mener, at Torpegaards træning, som er ganske målrettet og seriøs, er nok, eller om han skal finde alternativer frem. En anden vigtig pointe i forhold til Torpegaard er også, at han ikke vil kunne spille en eventuel afgørende oprykningskamp for Danmark i september, medmindre Dansk Tennis Forbund henter ham hjem fra USA. Derfor kan det tænkes, at Carlsen gerne vil finde en ny fjerdemand allerede.

Ingen svar
I den forbindelse gav DM-inde ikke Carlsen nogen svar. I hvert fald ikke nogen som han ikke havde i forvejen. Sølvvinderen Philip Ørnø er et lille stykke under Martin Pedersen, og umiddelbart vil det være en sensation, hvis landstræneren henter Ørnø ind, der for øjeblikket har større fokus på at skrive speciale end på at spille tennis.

Philip Ørnø spillede et flot DM, men han spillede ikke et DM, der spiller ham på landsholdet. Skulle vi snakke Ørnø og landshold, skulle han have slået Martin Pedersen i finalen. Heller ikke blandt semifinalisterne er der nogen oplagte Davis Cup-kandidater. Frederik Ørvad er helt urealistisk, og Marc Ferrigno har heller ikke et niveau i landsholdsklasse.

For tidligt

Det kan derfor let tænkes, at Carlsen kigger mod nogle af de unge tennistalenter. Her springer Simon Friis Søndergaard selvfølgelig i øjnene, og her kunne landstræneren formentlig se en fordel i allerede nu at hive Friis Søndergaard ind allerede nu for at lære, men skulle der pludselig være brug for Danmarks fjerdemand er det spørgsmålet, om talentet kan stå distancen.

Det er nok for tidligt for ham at spille Davis Cup trods alt, og det samme gør sig gældende for Danmarks andet store juniorhåb Christian Sigsgaard. Store resultater som junior er ikke det samme som store seniorresultater. Husk lige på hvordan Friis Søndergaard ved DM-ude blev sendt ud i første runde til Mads Elholm.

Shabib måske

En måske mere realistisk mulighed er Mohamed Shabib. Han spiller internationale turneringer på livet løs, og selv om han ikke altid når lige langt, giver det god erfaring at spille tennis mod internationalt dygtige spillere på seniorniveau. Derfor kunne Shabib nemt bliver Carlsens foretrukne, men den manglende helt store præstation på seniorniveau skaber også usikkerhed om ATK-spilleren.

Reelt set står Carlsens valg nok mellem Torpegaard, Ørnø og Shabib. Det vil i hvert fald være klogest. Danmark er nødt til at kigge kortsigtet, da vi i år 2014 har en særdeles god chance for at sikre oprykning i Davis Cup. Derfor vil det være dumt at udtage en spiller alene for, at han kan få erfaring, som det nok vil være tilfældet med Simon Friis Søndergaard.

Torpegaard kender gamet, Ørnø har vist god form, og Shabib spiller internationalt. Ingen af dem er oplagte valg, og ingen af dem skiller sig væsentlig mere ud end de andre. I sidste ende bliver Kenneth Carlsens mavefornemmelse afgørende. Min mavefornemmelse siger Torpegaard trods den manglende turneringserfaring, men det er langt fra sikkert, at Carlsens siger det samme.