KB?s mål er altid to gange guld

29. august 2014

Medaljespil: Onsdag, torsdag og fredag kigger tennissporten.dk frem mod Elitedivisionens medaljespil og taler med sportschefen i tre af de deltagende klubber. Sidste mand vi snakker med i optaktsserien er KB’s sportschef Mikkel Nørby. Hans mål er to guldmedaljer til KB på søndag, men tilfældighederne kan spille et puds.

Vi stiller altid op som favoritter”, sådan indleder KB’s sportschef Mikkel Nørby, da han bliver spurgt ind til favoritværdigheden, som KB naturligt nok har i weekendens medaljespil. Favoritværdigheden er i hvert fald svær at komme uden om, og havde Mikkel Nørby forsøgt at give favoritværdigheden væk, havde han fremstået som Tennisdanmarks mest utroværdige mand.

Det gør han ikke, for han kan godt se, at det i år ligger til, at KB skal vinde Danmarksmesterskabet for hold i både herre og damerækken. KB vandt både grundspillet og mellemspillet i begge rækker med enorm sikkerhed, og derudover er de forsvarende mestre, ligeledes i begge rækker. Alt er lagt an til KB-triumf, men så sikkert er det altså heller ikke, at det bliver dobbelt KB-guld, hvis man spørger sportschefen.

Det bliver altid tæt med de nye regler om match-tie-break i tredje sæt, no add i doubler og en golden-match-tie-break ved 3-3. Det gør det mere tilfældigt, hvem der vinder. Vi er favoritter men ikke storfavoritter”, mener Mikkel Nørby.

Han understreger, at KB’s målsætning for medaljespillet står helt fast. Det skal ende med guld i begge rækker, men derfor er det ikke sikkert, at det er sådan, det går.

Vores målsætning er at vinde i begge rækker. Det er den hvert år. Det er en fast målsætning, klubben har. Om det så sker, ved man ikke”, bemærker KB’s sportschef, der også husker på sidste års herrefinale, hvor KB vandt efter golden-match-tie-break. Alt kan ske i et medaljespil.

Damehold ramt af afbud
KB-sportschefen mener ikke, at københavnerne har større mulighed for at vinde guld i den ene række fremfor den anden, men han bliver nødt til at hæfter sig ved, at KB’s damehold er ramt af afbud.

Vi har muligheder i begge rækker, og vi går efter sejren i begge rækker”, siger Mikkel Nørby.

Vores damehold er ramt. To af vores normale førsteholdsspillere, Julie Noe og Malou Ejdesgaard, kan ikke spille, så der er vi lidt mærkede”.

Anderledes ser det ud på herresiden, hvor KB forventes at have alle mand klar, og her er det i stedet KB’s normalt hårdeste konkurrenter fra Lyngby, der er ramt af afbud. Alligevel er det dem, som Nørby frygter mest.

Lyngby har et stabilt godt og bredt hold, og så stiller de altid to gode doubler”, påpeger KB-sportschefen, der på damesiden ser Birkerød som hårdeste udfordrer.

Hos Gentofte er Maria Jespersen ikke på toppen med sin arm, og det kan få konsekvenser for dem. Birkerød afhænger meget af Karen Barbat, men hvis hun er på toppen, kan Birkerød blive en meget farlig konkurrent".

Sidste år slog KB netop Birkerød i finalen hos damerne, mens Lyngby blev besejret i herrefinalen.