Jespersen stoppede Julie Noe

17. november 2013

Tennissporten.dk til GPS Masters i København: Julie Noe førte med 4-0 i første sæt i formiddagens semifinale ved GPS Masters, men så stoppede Noes ridt ved sæsonfinalen ellers. Reserven kunne herefter intet stille op mod Maria Jespsersen, der vandt 7-5, 6-2 og er klar til finalen, hvor hun møder Mai Grage, der let slog Emilie Elsvad.

Det har været en flot weekend for Julie Noe ved GPS Masters. Torsdag blev hun indkaldt som reserve, da Karen Barbat meldte fra, og fredag og lørdag imponerede hun og spillede sig i semifinalen. Hertil formiddag stod hun så over for Maria Jespersen, og så sluttede hendes flotte reserveridt. Noe tabte 7-5, 6-2 til den mere rutinerede Jespersen, og trods nederlaget kunne hun godt glæde sig over at have præsteret godt på svære betingelser. Hun er dog ikke videre overrasket over, at hun nåede semifinalen.

Det er svært at spille, når man ikke har sat sig op til det. Jeg har lige været ude at rejse, og hele ugen har været sindssygt hård fysisk for mig, og jeg har været ret træt. Men jeg føler, at jeg har niveauet til at stå i semifinalen i GPS Masters”, fortæller Julie Noe til tennissporten.dk

Startede godt
Det så ellers godt ud for Julie Noe i semifinalens indledning. Hun kom foran 4-0 i første sæt, men så var det som om alvoren gik op for Maria Jespersen. Hun løftede sit spil, og så havde Noe svært ved at følge med. Jespersen tog første sæt med 7-5 efter et flot comeback, som skyldes, at Jespersen dels spillede sig op, og at Noe mistede sit momentum.

Maria bliver klart mere offensiv. Hun begynder at presse mig mere og laver færre fejl. Det resulterer så i, at jeg laver flere fejl og bliver mere defensiv. Jeg sætter ikke nok førsteserver ind, og det synes jeg gør, at jeg ikke vinder første sæt i hvert fald”, fortæller Julie Noe om første sæt.
Andet sæt bliver en anden historie. Det starter tæt, og Julie Noe er med til 2-2, men så slår Maria Jespersen til. Hun slår hårdt, Noe får det svært, og så vinder Jespersen de næste fire partier og tager sættet med 6-2.

Maria har nok et gear mere, men jeg synes snart, at vi skal til at slå de spillere. Det er os unge, der træner meget, så jeg synes snart, at vi skal slå de spillere, men i dag havde Maria et gear mere”, siger Noe om styrkeforholdet mellem hende og Maria Jespersen.

Favoritfinale
Noes GPS Masters sluttede i semifinalen, men Maria Jespersens fortsætter. Hun spiller senere på dagen finale mod Mai Grage, der var ganske overbevisende mod Emilie Elsvad. Trods en småskadet lysken og en forstrækning i låret vandt Mai Grage med 6-2, 6-0, og dermed får vi den ventede finale.

Maria Jespersen og Mai Grage har siden Karen Barbats afbud været de store favoritter til at tage titlen, og nu står de to rivaler i toppen af dansk kvindetennis igen overfor hinanden i en stor finale. Senest de gjorde det var ved DM-ude, hvor Grage vandt sikkert, og Julie Noe der har mødt både Grage og Jespersen ved GPS Masters vurderer også Grage som favorit.

Det er svært at svare på, men jeg synes, at Mai er solid, så jeg tror på Mai”, lyder det fra Noe, der er klubkammerat med Mai Grage.

Finalen mellem Maria Jespersen og Mai Grage spilles efter de to herresemifinaler, der står mellem Philip Ørnø og Christian Sigsgaard og Mikael Torpegaard og Mohamed Shabib.