Jespersen: Jeg har fået en lettere pulje

14. november 2013

I weekenden spilles den danske sæsonfinale GPS Masters i B 93s tennishal, og her er Maria Jespersen en af dameturneringens store favoritter. Mange eksamener har dog forhindret Jespersen i at have fuld fokus på tennis, men hun forventer alligevel mindst at gå i semifinalen.

Det er den næststørste danske tennisturnering, der spilles i weekenden, når GPS Masters løber af stablen. Her dyster de otte bedste herre- og damespillere om sæsonens sidste titel, der er ganske præstigefyldt og eftertragtet. I dameturneringen har de tre store favoritter derfor også alle proklameret, at de satser på finalestævnet. Karen Barbat, Mai Grage og Maria Jespersen er de tre damespillere, der på papiret kan vinde GPS Master, og Maria Jespersen vurderer de tre favoritter rigtig tæt med et lille plus til Barbat.

Jeg synes, at vi er ret lige. Karen har gjort det godt og været meget stabil på det sidste, mens Mai har døjet med skader. Jeg har været skadesfri, men jeg synes ikke selv, at jeg spiller så godt for tiden”, fortæller Maria Jespersen og fortsætter.

Det handler om, hvem der er bedst på dagen. Jeg har ikke slået dem i det seneste stykke tid, men jeg synes, at jeg var tæt på mod Karen ved holdfinalerne (DH-ude red.). Karen er altid god i finalerne, men Mai var også tæt på ved holdfinalerne, så vi er meget lige”.

Let pulje
På GPS-ranglisten fører Mai Grage med Maria Jespersen på andenpladsen. Derfor kunne de to ikke møde hinanden i gruppekampene, der spilles fredag og lørdag. Lodtrækningen faldt sådan ud, at Mai Grage får fornøjelsen af Karen Barbat i gruppen, mens Maria Jespersen undgår storfavoritterne før semifinalen.

Jeg har fået en lettere pulje end Mai og Karen, men det betyder også, at jeg nok møder en af dem i semifinalen. Med den gruppe jeg har fået, håber jeg, at jeg kan gå i semifinalen, og det forventer jeg også, at jeg kan”, siger Maria Jespersen, der i sin gruppe møder Frederikke Støchkel, Emma Håkansson og Emilie Elsvad. I den anden gruppe deltager Malene Stripp og Ulrikke Høyer foruden Barbat og Grage.

Kræver god form
Maria Jespersen har ikke haft den perfekte optakt til GPS Masters. Hun har lige været i gennem i periode med mange eksamener, som har kostet på tennisfronten. Denne uge har hun til gengæld haft fri til træning, og hun lægger mange kræfter i at ramme topformen til weekends sæsonfinaler. Det er et krævende program med fem kampe på en weekend, hvis man går hele vejen, men Gentofte-spilleren føler sig godt rustet.

Det kræver god form med så mange kampe på få dage, men for mig er det fint. Jeg har spillet holdkamp i Sverige med to kampe på en dag, og jeg har også spillet holdkampe herhjemme. Jeg tror omvendt, at Mai måske kan få problemer pga. hendes skade. Det handler om at kunne præstere optimalt over en hel weekend”, analyserer Jespersen.

GPS Masters spilles fredag, lørdag og søndag i B 93-hallen. Alle spiller tre gruppekampe, en fredag, og to lørdag, og søndag spiller de fire bedste så semifinaler og finaler.

Grupperne til GPS Masters (damer):

Gruppe 1:
Mai Grage
Karen Barbat
Ulrikke Høyer
Malene Stripp

Gruppe 2:
Maria Jespersen
Emilie Elsvad
Emma Vesten Håkansson
Frederikke Uhrskov Støchkel

Kampprogram for GPS Masters (damer):

Fredag kl. 18:
Gruppe 1: Grage vs. Stripp
Gruppe 1: Barbat vs. Høyer
Gruppe 2: Jespersen vs. Støchkel
Gruppe 2: Elsvad vs. Håkansson

Lørdag kl. 10:
Gruppe 1: Grage vs. Høyer
Gruppe 1: Barbat vs. Stripp
Gruppe 2: Jespersen vs. Håkansson
Gruppe 2: Elsvad vs. Støchkel

Lørdag eftermiddag:
Gruppe 1: Høyer vs. Stripp
Gruppe 1: Grage vs. Barbat
Gruppe 2: Håkansson vs. Støchkel
Gruppe 2: Jespersen vs. Elsvad

Søndag kl. 10:
Semifinale: Vinder G1 vs. 2’er G2
Semifinale: Vinder G2 vs. 2’er G1

Søndag efter kl. 12.30:
Finale: Vinder SF1 vs. Vinder SF2