Ivanisevic vil hj?lpe briterne med at finde flere”Murrays”

6. december 2007

Goran Ivanisevic er i England i disse dage for at spille Black Rock Tour of Champions hvor den afgørende og afsluttende Masters spilles i Royal Albert Hall og som sædvanlig har Goran en masse at sige. Først og fremmest var han der for at spille, men en skade stoppede hans indsats. Men Ivanisevic kom til gengæld med nogle opsigtsvækkende og for englænderne meget positive udtalelser. Til The Independent siger Ivanisevic at han gerne vil hjælpe englænderne med at finde og udvikle talenter. "Der er mange  indvolveret i tennis her i landet, der er også mange penge og alligevel har I kun en topspiller, Andy Murray." Ivanisevic fortsætter til det engelske blad: "Der er noget galt. Jeg er tror der er mange Murrays derude men I er nødt til at finde dem. Jeg ville med glæde arbejde med unge talenter her i England."

Overfor englænderne kom det ydmyge frem i Ivanisevic og han undskyldte nærmest overfor den engelske nation at da han snuppede Wimbledon titlen i 2002 blandt andet slukkede Tim Henman’s håb om en Wimbledon titel. Han havde forventet at han var skyld i en national katastrofe da han slog Henman, men til hans overraskelse tog englænderne det pænt og så endda ud til at kunne lide ham.

Til gengæld er den tidligere kroatiske stjerne lettere harmfuld over den måde Tim Henman bliver betragtet på i England. "Han er ikke en fiasko, enhver der ser ham som det er uvidende. De burde lave en statue af ham ved siden af Fred Perry."

Udover Ivanisevic er en række af de gamle stjerne, deriblandt John McEnroe, i Royal Albert Hall for at spille turneringen der.