I morgen går det løs

16. januar 2011

Caroline Wozniacki spiller natten til mandag sin første kamp ved australian open 2011. Her møder hun argentineren Gisela Dulko, som på papiret ikke er en ønskemodstander at komme i gang på. De to har mødt hinanden 3 gange tidligere, alle tilbage i 2008 og Caroline fører knebent 2-1. Men værd at notere sig er, at begge sejre til Caroline har været på hard court, som bekendt er underlaget ved Australian Open.

Caroline føler angiveligt intet ekstraordinært pres på sine skuldre i forhold at indtage årets første Grand Slam som nummer 1. Onde tunger har længe kritiseret hendes position, og kaldt den ufortjent i  forhold til, at hun ikke endnu ikke har vundet en Grand Slam titel. En kritik som kan synes en smule afsporet, da det faktum netop viser, hvor stabilt et 2010 Caroline har haft. Til gårsdagens pressemøde sagde Caroline da også,  at hun ikke har noget at bevise: ” man bliver ikke nummer et ved at vinde små turneringer eller lave dårlige resultater”. 

At behovet for at bevise og konsolidere sin position som verdens nummer et ikke skulle være til stede, er utopisk. Selvfølgelig er der ekstra pres på verdens nummer et til en Grand Slam turnering, og selvfølgelig påvirker det Caroline, men hun har gang på gang vist, at hun har den måske stærkeste psyke på touren, så mon ikke, hun modstår presset?

De sidste forberedelser er gjort, Caroline har spillet lidt træningskampe efter nederlaget i Sidney, og at dømme efter sidste træningspas, som afsluttedes med håndslag til alle, så er der højt humør i Wozniacki-lejren.