I kvarten

7. oktober 2010

  Jeg vandt igen i 3 sæt. Denne gang med 7-6(6) 3-6 6-2. Der er ingen, der gider høre på, hvor ringe jeg igen var, så det lader jeg være med at snakke om. Dog kan jeg konstatere, at der var lidt fremgang. Det skal dog siges, at jeg stadig er forkølet, og at det nok er det, der er den væsentligste årsag til mit niveau. Jeg har hverken lunger el ben at gøre godt med.

Jeg havde regnet med, at jeg ville få svært ved at få fat i hans serv. Jeg regnede med, at jeg ville kunne holde ham nogenlunde fra fadet i 50/50 duellerne fra baglinjen, hvis jeg holdt kontrolleret tempo, og ikke gav ham forhænder midt på banen. Jeg ville holde spillet på hans baghånd og spille den ud på hans forhånd, når kontramuligheden var der. Bortset fra, at jeg ikke kunne slå en eneste baghånd cross, gik det også sådan. Jeg havde dog bedre fat i hans server, end forventet, og spillede fornuftigt fra baglinjen. Vigtigste var dog, at han ikke satte en kugle i min serv, så jeg havde let spil. I slutningen af sættet skruede han ned for ambitionsniveauet, og så havde han overtaget idet han var den eneste af os, der havde en offensiv dimension. Alligevel lykkedes det mig at brygge en god tiebreak sammen. Han holdt dog fat i stilen og brød mig i 1. game i 2. sæt. Derfra tippede kampen totalt. Jeg var hele tiden bagud, og han begyndte at serve bedre. Jeg faldt så meget i tempo, og havde ingen intensitet, og tabte sættet med en puls på 54. Jeg var udmærket godt klar over det, og prøvede hele tide at hive mig op, og fra starten af 3. blev det bedre. Det var bedre spil fra begge, og det så ud til, at der skulle komme lidt kamp ud af det. Det lykkedes mig at holde serv til 1-1 efter godt spil på 2 breakbolde, men følte stadig, at han havde overtaget. I næste games lægger jeg så 3 gode returer i træk til 0-40, og så kortslutter han fuldstændig! Han høvler en bold ud af banen – pointstraf. Smadrer derefter en ketcher – partistraf. Faktisk lidt pudsig situation, for jeg skulle have servet med nye bolde ved 2-1, men da han gav mig gamet, fik han de nye bolde – ikke at det gjorde mig noget. Det game gav han mig bare ved bevidst at serve dobbeltfejl ud over hegnet (situationen der var så uventet, at jeg var ved at tisse i bukserne af grin). Nå, ved 4-1 begynder han så i aggression at spille på at slå vindere, og da han er ligeglad går det godt for ham, så han bryder til 4-2. Han kommer også foran i det næste game, men der er det pludselig ved at være småtæt igen, så han kan ikke spille med samme frihed, og laver igen fejl, så jeg kan bryde til 5-2, og så havde han ikke mere i posen – 6-2. Arriverderci.

Da jeg kom ud fra banen, var det svært at tro, hvad der lige var sket, men jeg brokker mig ikke. Der er nogle, der holder hånden over mig i den her uge. Måske fordi jeg har håndteret "2010 – Test Of Character" godt, bliver jeg belønnet? Ah, nu skal jeg ikke komme for godt igang, for så ved jeg vidst godt, hvad der sker. 

Men jeg kan lære så meget af det her. Jeg har altid sagt, at jeg lærer mest at sejre, hvor jeg er ringe. Jeg får en ide om, hvor simpelt spillet kan være. Hvis jeg fx tager sidste challenger i Bangkok, hvor jeg møder en spiller, der er mest komfortabel på grus. Jeg føler mig godt tilpas, har trænet godt, fået en del sejre og rammer bolden godt. Når kampen så starter spiller jeg helt hovedløst, og taber let. Herovre kan jeg ikke føle mig ringere tilpas. Min koordination er helt vindskæv – jeg er bange for at vælte over mine ben konstant, mit træf er skævt og jeg server ikke over 150 i timen. Men til gengæld føler jeg ikke, jeg har mange andre muligheder, end at holde det simpelt, og så lykkes det mig at slå to ret gode hardcourt spillere her. Hvis jeg bare kan blive endnu bedre taktisk, når jeg rammer den godt, har jeg mulighed for at spille på et højere niveau. 

I næste runde møder jeg John Millmann fra Australien. Han er ikke helt i samme klasse, som de andre to, jeg har mødt, men har en skide god fighter, og giver ikke ved dørene. Han er mere boldsikker, så jeg skal vinde pointne selv, og det kan godt bekymre mig lidt. Jeg har dog til fredag til at blive bedre, så jeg tror nu nok, det skal blive ok. En ting er sikkert – jeg får mulighed for at spille mod John.

Double: www.youtube.com/watch

YNWA