I Canada

2. november 2008

Så er jeg kommet til Canada. Her er som forventet koldt og gråt, men det gør ikke så meget, da man alligevel ikke er så meget udenfor. Det er en fin turnering, der virkelig forsøger at gøre det så godt, som muligt, og det værdsætter spillerne altid. Jeg synes i hvert fald, det er en herlig turnering, selvom man bruger en krig på at komme hertil. De har oven i købet skiftet underlaget ud, så det nu er normal hardcourt. De to år turnering er blevet aholdt, har det været på et af de hurtigste (hvis ikke det hurtigste) underlag, der er blevet spillet ATP tennis på. Det var det største minus ved turneringen, så nu synes jeg, ikke der er noget at klage over. Det skulle da lige være hotellet, der har en lidt ringe beliggenhed. Man kan ikke rigtigt gå nogle steder hen, men det er trods alt et problem, der kan løses med taxa. Desuden er morgenmaden lidt besynderlig. Det er en meget klassisk og kedelige continental breakfast, hvilket er fint nok, men der er ingen steder at spise den! Den bliver sat op nede i receptionen, og så går man ned, tager hvad man skal have og tager det med op på rummet. Det har jeg aldrig set før, men jeg har ingen problemer med det. Ellers har byen, hvad man kan forvente af restauranter, men det er en typisk nordamerikans by, der ikke lige er skræddersyet til at gå rundt i, så det tror jeg ikke, der bliver meget af. Jeg er allerede stødt på en sjov sprogdetalje. Da vi er i  den fransktalende del af Canada, er alt naturligvis på fransk, men de har sågar oversat KFC – Kentucky Fried Chicken – til PFK – Poulet Frit Kentucky. Det virker mærkeligt at de oversætter det, da de store kæder plejer at hedde det samme i hele verden. Det ville nok heller ikke have samme klang, hvis det hed "Dybstegt Kylling fra Kentucky" eller "Gebratenes Hünchen aus Kentucky".

Min flyvetur gik fint. Jeg havde besluttet at sove fra København til Frankfurt for så at holde mig vågen på turen til Canada. Jeg bryder mig ikke om at sove på de lange ture, hvis ikke det er vigtigt mht. tidsforskel, da min nakke bliver helt vindskæv. Specielt denne gang havde det ikke været lige i øjet. Jeg havde et midtesæde, så jeg ikke kunne støtte nakken op ad siden, og da jeg samtidig slet ikke kunne strække benene pga. redningsvesten under sædet foran, var det lidt ligesom at sidde på toilettet i 8 timer. Det gik dog fint nok, da der var masser af underholdning. Specielt den spanske film "El Orfanato" kan anbefales. Det er en af de bedste film, jeg har set i lang tid.

Min timing mht. sovning gik op i en højere enhed. Jeg fik holdt mig vågen til 22.30 og sov så til kl. 9 ud i et, hvilket må være første gang, jeg sover til senere end 6 den første aften i Nordamerika. Jeg måtte endda vækkes af alarmen, så min timing var "spot on". Jeg er stødt på Pless, og jeg kan roligt sige, at han ikke har samme rutine, som jeg. Ellers mærkeligt, når nu han skifter tidszone hyppigere, end jeg skifter underhylder (ja, jeg er hygienisk på det område, så ingen dårlige jokes). Han er kommet fra Korea via Vancouver og havde en meget lang tur, så han var helt færdig i dag. Han måtte sågar aflyse træning med mig. Om aftenen skulle jeg så introducere ham for Monty Pythons "De skøre riddere", men han gik helt i brædderne hvert 2. minut, så det måtte jeg droppe.

Jeg har i dag haft en stille og rolig dag med træning og Liverpool. Jeg har spillet godt, men det var noget af en knæk, at Liverpool tabte til Tottenham i en kamp, de burde have vundet. Det er så irriterende at tabe en, der burde være blevet vundet, men sådan er det nu engang. De var heldige i dag, Tottenham, men det eneste, der tæller, er, hvad det står, når dommeren fløjter af, og det var 2-1 til Tottenham, så det er lige gyldigt, hvordan det forløb. Sådan, lidt lommepsykologi er jeg aldrig bleg for at smide på banen.

Det er i øvrigt to år siden, jeg startede min blog – netop her i Rimouski, så jeg ville gerne lave en fødselsdagsgimmick. Jeg har overvejet, hvad det kunne være. Jeg er kommet frem til, at jeg lavder en quiz, hvor man kan vinde en af mine brugte ketchere. Ja, jeg ved, det ikke just er jackpot i lotto, men man kan vel sælge den på e-bay for en hund, hvis ikke man vil beholde den. Man kan også bare deltage for prestigens skyld. Jeg kommer til at lægge et spørgsmål ud på bloggen hver dag i 7 dage, og så har man indtil søndag d. 9 kl 23.59 til at sende alle svarene. Man er velkommen til at sende alle svarene ind i samlet flok, eller svare hver dag, men man har kun et svar. Dvs. man ikke kan ændre nyt svar senere på ugen – bordet fanger. Det bliver lidt random spørgsmål og ikke helt ligefrem, da man jo har lang tid til at svare på dem, men de kommer til at have med mig og mine interesser at gøre. Man sender svarene ind til mig via "kontakt" linket på min side.

Spørgsmål 1: Hvor mange internationale turneringer (der har været pointgivende til verdensranglisten) har jeg vundet i single?

Jeg håber, I får lyst til at lege med. Jeg vil i seng. Jeg har i aften trukket den til kl. 00.10, da det er i aften, det skifter til vintertid her, så jeg har en ekstra time i sengen.

YNWA