Hvad med en helårsturnering?

20. oktober 2014

I øjeblikket er det danske turneringssystem til forhandling. Fra Helsingør Tennisklub foreslår man, at man laver én helårsturnering for hold, og så skal der ændres på de største individuelle turneringer.

Står det til cheftræner i Helsingør Tennisklub, Lars Laybourn, skal man fremover afvikle de danske holdturneringer over et helt år og spille kampe både indendørs og udendørs. Det er et af de inputs han har indsendt til Dansk Tennis Forbund, der i øjeblikket evaluerer deres turneringsstruktur, som Tennissporten.dk kunne fortælle tidligere på ugen.

Hvad med en helårsturnering? Vi spiller fra slutningen af august med et slutspil først i juni, og så er der holdturneringsfri i juli, hvor der kan spilles individuelt”, foreslår cheftræneren fra Helsingør.

Helsingør er ikke længere en klub, der skal kæmpe for medaljer i Elitedivisionen. Væk er den tidligere sportschef Jonas Svendsen og Philip Ørnø og de svenske spillere, der udgjorde ryggraden på Helsingørs Elitedivisionshold. Nu handler holdturneringen for Helsingør i stedet om at udvikle deres juniorspillere og gøre dem klar til at begå sig individuelt.

Selvom ambitionen for Helsingør ikke længere er DM-medaljer, har Lars Laybourn stadig ambitioner for de danske holdturneringer. Han ønsker, at en Elitedivision der på sigt kan få en tv-aftale, om det så betyder en kort turnering over 3-4 uger, en turnering som den er nu eller en helårsturnering, som han selv foreslår.

Lige nu er holdturneringen ikke interessant nok til, at folk gider kigge på den. Vi må finde ud af, hvordan den for eksempel kan blive interessant for tv, og så må vi tilpasse os efter det”, siger Lars Laybourn.

Kun ét DM
Individuelt vil Lars Laybourn også lave tiltag, der skal gøre de danske turneringer mere interessant. Han påpeger det problem, at nogle danske spillere fravælger at spiller DM, som bør være Danmarks største turnering. Helsingør-cheftræneren vil centrere satsningen på ét dansk mesterskab, og så skal der flere præmiepenge på bordet.

Vi skal droppe DM Inde. Der skal være et DM, og det skal være udendørs. Det vil gøre det ene mesterskab mere præstigefyldt, og så skal der flere pengepræmier på bordet, så det bliver mere attraktivt for de bedste spillere at stille op”, lyder forslaget.

I stedet for et DM indendørs vil Lars Laybourn have GPS Masters-turneringen tilbage, og den skal være sværere at kvalificere sig til. Han vil fjerne pengepræmierne i de GPS-turneringer, der spilles henover året. Man skal til gengæld lokkes til at spille de turneringer, fordi der er store pengepræmier ved finalestævnet.

Vi skal finde ud af, hvor mange GPS’er der skal spilles, og så skal pointene fordeles, så man ikke ved bare at vinde én turnering er sikret en plads i finalestævnet”.