Hurtigt exit til Wozniacki i kinesisk storturnering

1. oktober 2014

En tæt affære mod australsk storspiller.

Caroline Wozniacki, der sad over i første runde var i dag i kamp i anden runde af China Open, hvor hun blev besejret i en tæt kamp i to sæt, 4-6, 6-7, der blev afgjort med en tiebreak. Dagens modstander var den australske storspiller Samantha Stosur.

Samantha Stosur ligger på nuværende tidspunkt på en 21. plads på verdensranglisten men har tidligere været oppe som nummer fire. Selvom det er et stykke tid siden, hun var helt på toppen, kunne man i dag stadig se, at australieren er værdig til en topplacering.

Kampen var tæt fra kampens begyndelse, men Caroline måtte se første sæt ende til australierens fordel. Den tætte kamp forstsatte ind i andet sæt og frem til kampens afslutning.

I andet sæt ved stillingen 2-1 var Wozniacki tæt på at bryde australieren i det fjerde parti, der næsten varede 10 minutter. Wozniacki glippede muligheden og Stosur holdte stand ved at tage sit serveparti hjem. I næste parti lagde Wozniacki ud med en dobbeltfejl, hvilket Stosur udnyttede ved at bryde danskeren til stillingen 2-3.

Men Wozniacki gav ikke op og blev ved med at tro på det. Danskeren fik straks brudt tilbage til stillingen 3-3. Derfra fulgtes de to spillere op til stillingen 6-6, hvilket gjorde at, andet sæt skulle afgøres med tiebreak.

Australieren vandt tiebreaken 11-9 efter Wozniacki ellers havde fem sætbolde i tiebreaken. Men med to af de i alt otte dobbeltfejl i den afgørende fase kostede altså Wozniacki muligheden for et tredje sæt og en mulig sejr.

Det var ikke fordi at Wozniacki havde en skidt dag, det var simpelthen fordi hun mødte Stosur på en af de dage, hvor hun viser det bedste hun har i sig. Igennem kampen slog Samantha Stosur 36 vinderslag med sin forhånd hvor Caroline slog 14.