HRT forærede Hvidovre to point

3. november 2013
Hvidovre, HRT og Lyngby er i hård kamp om den sidste medaljespilsplads ved DH-inde, og her tog Hvidovre denne weekend et stort skridt. Mens Lyngby som ventet fik ørerne i maskinen mod Gentofte, dummede HRT sig mod Hvidovre. To kampe blev foræret til Hvidovre, da HRT på hjemmebane ikke stillede mere end tre damespillere.
 
HRT-spillerne leverede faktisk en rigtig flot indsats, da de lørdag tog i mod Hvidovre. På forhånd var Hvidovre udråbt som favoritter, men Silvika Talaja ville det anderledes. Uheldigvis for hende og resten af HRT-holdet havde for mange af Hørsholm-Rungsted-pigerne måske fejret J-dag dagen forinden eller måske var de optaget af familiesammenkomster lørdag. Faktum var i hvert fald, at kun tre HRT-spillere stillede op, og heriblandt U14-spilleren Olga Helmi. Det forærede to point til Hvidovre, som ellers ikke spillede nogen fornem kamp i Hørsholm Tennishal.
 
Talaja leverede
Det var nemlig Silvija Talaja, der blev kampens helt store profil. I hendes førstesingle besejrede kun overraskende Natasha Nielsen efter 10-2 i match-tie-break, og i hendes double senere med Mette Bonnesen var der også fuld gevinst med knusede 6-0 og 6-2.
 
Omvendt havde Bonnesen og Helmi ikke det store held med deres singler. Rimelig overbevisende vandt Tranberg-søstrene anden- og tredjesinglen i lørdags holdkamp, og derfor endte den egentlige kampe 2-2. Da HRT ikke stillede en fjerdedamesingler eller en andendamedouble, måtte de, desværre for dem selv og dansk tennis, afgive to point til Hvidovre uden kamp, der derfor vandt holdkampen 4-2.
 
Hvidovre mod medaljespillet
Med den sejr ligner Hvidovre nu et bedre og bedre bud på en medaljespilsdeltager. Det bud ser også endnu bedre ud efter det som ventet ikke lykkedes Lyngby at gøre det store væsen af sig mod Gentofte. Gentoftes favoritter havde styr på stort set alle kampene undtagen fjerdesinglen, som Laura Gaarde Andersen sikrede Lyngby-sejr i.
 
Mere end et point kunne Lyngby nok ikke forvente i kampen, og det ene point blev faktisk deres første i dette års DH-inde. Lyngby har et point helt i bunden, mens HRT har to point, de to de fik lørdag, og Hvidovre har fem point. I næste weekend spiller HRT og Lyngby, og den kamp kommer til at afgøre, hvem der kan udfordre Hvidovre i kampen om den sidste medaljespilsplads.
 
I fører KB med 16 point, Birkerød har 13 og Gentofte har 11. Alle hold har spillet tre kampe.
 
Resultater fra DH-inde (damer):
 
Lyngby – Gentofte 1-5:
Josephine Eian Visler – Maria Jespersen 0-6, 1-6
Jessica Toluie – Emma Rønholt 6-1, 0-6, 5-10
Katrine Fogh Gransøe – Sisse Folmø 1-6, 2-6
Laura Gaarde Andersen – Ella Hedeboe 6-3, 6-0
Visler/Toluie – Rønholt/Jespersen 2-6, 2-6
Andersen/Gransøe – Folmø/Hedeboe 1-6, 5-7
 
HRT – Hvidovre 2-4:
Silvija Talaja – Natasha Nielsen 6-2, 2-6, 10-2
Mette Bonnesen – Sille Tranberg 3-6, 0-6
Olga Helmi – Emma Tranberg 2-6, 5-7
HRT stillede ingen 4DS
Talaja/Bonnesen – S. Tranberg/Nielsen 6-0, 6-2
HRT stillede ingen 2DD