Hillerød vandt den nordsjællandske værtskabskamp

27. februar 2014

Hillerød lå længe i kamp med Helsingør og Hørsholm/Rungsted om at blive værter for Davis Cup-kampen mellem Danmark og Luxembourg, men i sidste ende vandt Hillerød arrangørskabet foran deres nordsjællandske naboer.

Det bliver Hillerød Tennisklub og Hillerød Kommune, der skal være værter for Davis Cup-kampen mellem Danmark og Luxembourg, der spilles fra den 4. til 6. april. Det er i dag blevet offentliggjort af Dansk Tennis Forbund.

Dermed har forbundet valgt, at placere kampen i en velkendt tennis-by, som også tidligere har været vært for en Davis Cup-kamp. Senest det skete var i år 2011, hvor Danmark efter en sejr over Bosnien-Hercegovina sikrede sig oprykning til Davis Cups næstbedste division.

Hillerød har en god tennishal og alle faciliteterne til et godt arrangement. Vi har gode erfaringer derfra i år 2011, hvor Hillerød Tennisklub gjorde en stor indsats, og derfor er vi helt trygge ved at placere kampen i Hillerød”, siger Sune Irgens Alenkær, direktør I Dansk Tennis Forbund, om hvorfor Hillerød blev værtsby.

Pengene manglede i Helsingør
Hillerød var ellers længe i konkurrence med både Helsingør og Hørsholm/Rungsted om at få værtsskabet, men i sidste ende fandt forbundet det smartest at afholde kampen i Hillerød. Hørsholm/Rungsted får af forbundet stor ros for deres indsats under Davis Cup-kampen mod Cypern sidst i januar, men det blev for stor en opgave for klubben at skulle huse endnu et Davis Cup-arrangement kun lidt over to måneder efter det seneste.

I Helsingør var det absolut ikke gejsten og viljen til arrangementet, der manglerede. Her ville Helsingør Tennisklub lave et stort arrangement i Helsingør Hallen, der til dagligt er hjemmebane for Nordsjælland Håndbolds håndboldligahold og har plads til over 2.000 tilskuere, men Helsingør tabte på, at det ville koste over 50.000 kr. at få lagt spilleunderlaget oven på halvgulvet.

Helsingør kom med et rigtig godt tilbud, og jeg synes, at det var rigtig spændende, at man ville afholde Davis Cup-kampen i en så stor hal. Der er rigtig gode faciliteter i Helsingør, og tennisklubben er altid med til at bakke op om tennisarrangementer, så vi ville rigtig gerne have været i Helsingør”, siger Sune Irgens Alenkær.

Desværre er underlaget meget bekosteligt, og da kommunen kun havde begrænsede puljemidler, måtte Helsingør trække deres ansøgning tilbage”.

Hverken Dansk Tennis Forbund og Helsingør Tennisklub har dog opgivet muligheden for senere hen at få en Davis Cup-kamp til Helsingør, men det kræver, at lokalområdet bakker op med flere penge. Dansk Tennis Forbund påregner et underskud på op mod 190.000 kr. til hver Davis Cup-hjemmekamp, og derfor er en yderligere udgift til gulvunderlaget for stort. Hillerød Tennishal, hvor kampen skal afvikles, har allerede gulv, der er godkendt til Davis Cup. DTF-direktøren understreger dog, at han ser mange muligheder i at afholde Davis Cup-kampe i større haller.

Davis Cup-kampen mellem Danmark og Luxembourg spilles i Hillerød Tennishal fra den 4. til 6. april. Vinderen af kampen møder vinderen af kampen mellem Hviderusland og Moldova i en oprykningskamp om at rykke op i Davis Cups næstbedste division. Taberen er færdig i Davis Cup for år 2014 og bliver i den tredjebedste division.