HIK overrasker: Klar til finale mod KB

14. marts 2015

HIK leverede en stærk præstation og besejrede Gentofte. Nu venter KB i DM-finalen.

KØBENHAVN/HELSINGØR.

Havde man for et par måneder siden sagt, at en DM-finale for hold på kvindesiden ville stå mellem HIK og KB, havde de fleste nok kiggede overordentlig skeptisk på en. Det var ikke KB, som ville få det skeptiske blik i folks øjne. Det var HIK.

Hellerup-holdet har end ikke kvalificeret sig til medaljespillet i de seneste mange sæsoner, men nu er de her altså, og de er i finalen. Lørdag eftermiddag besejrede de Gentofte i DM-semifinalen med de klare cifre 4-1, og dermed var overraskelsen en realitet. HIK er i DM-finaler, hvor modstanderen bliver KB, der som forventet besejrede HRT med 4-0.

De seneste år har det været Gentofte eller Birkerød, der har gjort KB selskab i finalen, men en Birkerød-fadæse i Hørsholm gjorde, at Karen Barbat og co. end ikke er i medaljespillet, og da Gentofte var uden Emma Rønholt og Emilie Francati, mens Maria Jespersen er ude af den helt store kampform, skabte det muligheden for HIK.

Francati sørgede for doubler
Og den mulighed var de ikke sene til at gribe. HIK kørte på fra start, og i førstesinglen lykkedes det Cecilie Melsted i god form fra DM i sidste uge at slå Maria Jespersen med to gange 7-5. Således kom Hellerup-pigerne i gang, og da Simone Alipieva holdt hovedet koldt i match-tie-break og vandt med 10-8 over den ellers rutinerede Line Lauridsen, førte HIK med 2-0. En regulær drømmestart efter de to på papiret sværeste kampe for HIK.

Derefter ventede der nemlig to singler, som i hvert fald var 50/50-kampe, hvis ikke HIK var favoritter. Og Hannah V. Møller vandt da også ganske sikker med 6-3, 6-1 over Clara Tauson, men da Helena Francati i en match-tie-break besejrede Emma V. Håkansson med 14-12, sørgede hun for, at der alligevel skulle doubler til, før semifinalen var afgjort.

I doublerne var HIK dog også bedst. De satte Simone Alipieva til at spille andendouble sammen med en helt frisk Emilie Håkansson, som ikke havde spillet single. Det var en god konstellation, og de vandt med to gange 6-3, og så blev førstedoublen afbrudt. HIK leverede overraskelsen med 4-1 og spillede sig i DM-finalen.

KB sikkert i finalen
I finalen søndag kommer HIK til at stå overfor storfavoritterne fra KB. Præcis som de fleste havde regnet med, havde københavnerne absolut ingen problemer med at besejre HRT. HRT stillede sågar op uden en lang stribe af deres profiler, og det gjorde kun opgaven endnu lettere for KB’erne.

Både Mai Grage og Julie Noe havde ingen problemer i henholdsvis første- og andensinglen mod Mathilde Tranberg og Mette Bonnesen, og hverken Karina Jacobsgaard eller Rebekka Hillingsø behøvede heller overanstrenge sig for at spille KB i DM-finalen. 4-0 vandt de københavnske storfavoritter, og på trods af semifinalesejren venter der HIK en udfordring af dimensioner i finalen.

Kvindernes hold-DM-finale afvikles ligesom herrernes søndag kl. 13.