Hess varm i Aarhus: Jeg tror på, at jeg kan slå alle

24. juli 2014

Som den første dansker spillede Søren Hess-Olesen sig torsdag formiddag i kvartfinalen ved future-turneringen på hans hjemmebane i Aarhus. Hess-Olesen vandt sikkert med 6-2, 6-1 over den 8. seedede Jacob Grills.

Hed, hedere, Hess.

Søren Hess-Olesen er for tiden varmere end det danske sommervejr. Undertippet mod den ottendeseedede australier Jacob Grills viste Søren Hess-Olesen ingen form for gæstfrihed i anden runde af future-turneringen på Hess’ hjemmebane på Århus 1900’s anlæg.

Hess grillede ligefrem Grills, der er rangeret som nummer 768 i verden. 6-2, 6-1 vandt hjemmebanehelten, efter en kamp hvor han formåede at gå ind og styre spillet og følge den gameplan, han havde lagt inden kampen.

Anders Holm spillede mod Grills i går, så min træner havde set ham spille. Han er en solid og sikker spiller, men han havde ikke de store våben, så jeg skulle gå ind og vinde de fleste bolde, og det lykkedes heldigvis godt”, fortæller Søren Hess-Olesen om sin sejr.

Mere og mere tilpas på banen
De seneste par år har Søren Hess-Olesen storspillet som collegespiller i USA. Denne sommer er han hjemme i Danmark, hvor han prøver kræfter med både de danske og internationale turneringer, og lige nu går det meget godt.

Jeg har været en del skadet og var lidt nervøs forud for denne turnering. Men jeg bliver mere og mere tilpas på banen, og jeg føler, at jeg spiller mere frit for hver dag, der går”, siger 1900-spilleren.

Søren Hess fik sit første ATP-point onsdag efter sejr i første runde over KB-spilleren Marc Ferringo, men i dag torsdag tog han endnu et step op med sejren over den ottendeseedede australier. Hess har allerede nu sikret sig tre ATP-point, og det behøver ikke være de sidste.

Hess-Olesen er nu klar til kvartfinalen ved future-turneringen i Aarhus, hvor han møder vinderen af det rent svenske opgør mellem Christian Lindell og Robin Olin, og det behøver ikke slutte her for den ambitiøse århusianer.

Målet er at vinde hele turneringen
Jeg tror på, at jeg kan slå alle, der er med. Det er en furture-turnering, så jeg skal jeg skal gerne kunne slå alle. Jeg får ikke chancen internationalt så tit, så det er med at gribe den, når den er der”, lyder det fra den første dansker, der har spillet sig i kvartfinalen i Aarhus.

Målet er at vinde hele turneringen, men først og fremmest skal jeg vinde i morgen (i kvartfinalen red.). Det lyder som en kliche, men det er vigtigt at tage en bold og en kamp ad gangen. Der er mange gode spillere med, men jeg mener, at jeg har en chance for at vinde”.

Søren Hess-Olesen spiller kvartfinale fredag, semifinaler er lørdag, og finalen ved furture-turneringen i Aarhus spilles søndag.

Efter future-turneringen i Aarhus skal Søren Hess-Olesen direkte videre til København, hvor endnu en future-turnering venter næste uge på KB’s anlæg. Ugen efter gælder det så DM i Helsingør.

Senere torsdag spiller Andreas Bjerrehus og Mohamed Shabib også 2. runde ved future-turneringen i Aarhus.