Hess tabte i tie-break: Følte jeg var bedre end ham

25. juli 2014

Søren Hess Olesen uddelte æg i første sæt og var på vej mod semifinalen, men fra andet sæt løftede Christian Lindell spillet, og så måtte Hess-Olesen sande, at kvartfinalen blev sidste stop ved future-turneringen på hans hjemmebane i Aarhus. Hess-Olesen tabte 7-4 i tie-break i tredje og afgørende sæt.

Tennis kan være et brutalt spil, og det er langt fra altid den bedste spiller, der vinder. Ofte handler det om at kende sin besøgelsestid. Den kendte Søren Hess-Olesen ikke, da han fredag røg ud i kvartfinalen ved Aarhus 1900 Futures.

Ganske vidst vandt danskeren i alt 19 bolde mere end Christian Lindell, der stod på den anden side af nettet, men Hess-Olesen udnyttede aldrig de chancer, han havde for at lukke kampen, og så var den fjerdeseedede svensker skarpest.

Han vandt 0-6, 6-4, 7-6 efter en tie-break i tredje og afgørende sæt, hvor Hess-Olesen også kom foran fra start men ikke evnede at afgøre det til egen fordel. I stedet brød svenske Lindell på det perfekte tidspunkt, til 5-4, og holdt efterfølgende sin to server. 7-4, svensk jubel, og dansk nedtur.

Jeg er selvfølgelig skuffet over, at jeg tabte. Især i tredje sæt følte jeg, at jeg var bedre end ham. Jeg var to bolde fra at vinde flere gange, men det var aldrig nok. Det var de små ting, der afgjorde det. Så jeg er skuffet men også glad for at have spillet en kamp på et så højt niveau”, sagde Søren Hess-Olesen efter nederlaget.

Helt til Hes(s)t
Det lignede ellers langt fra nogen lang eller besværlig dag på kontoret for Søren Hess-Olesen efter første sæt. Han var Christian Lindell overlegen fra start til slut i sættet og vandt bombesikkert med 6-0.

Og hvad skete der så herefter?

Det er altid farligt at vinde 1. sæt 6-0. Især mod en god spiller. Man kommer altid til at slappe lidt af, selvom man er 100 procent klar. Jeg kommer foran 30-0 i første parti, men han kommer tilbage og vinder partiet og begynder herefter at spille bedre. Jeg skulle have holdt min serv der. Så havde jeg nok kunne afgøre kampen i to sæt”, lød vurderingen fra Hess-Olesen.

Han kom fra andet sæts start bagud med 4-0, og Hess, der før havde spillet så fremragende, var helt til hest, og samtidig løftede Lindell sit niveau.

Hess prøvede at komme tilbage, og ved 5-4 var det ved at lykkes, men det sidste break kunne danskeren aldrig få tilbage, og så var der udlignet. 6-4 til Lindell i andet sæt. Et sæt til hver. Et tredje måtte i brug.

Servede sikkert
Søren Hess servede først, og stort set hver gang stensikkert. Desværre var Lindell stort set ligeså sikkert. 1-0 blev til 1-1. 2-1 blev til 2-2, og så kom Hess foran med 3-2. I et sandt maratonparti havde Hess chancenfor at bryde svenskeren, men alligevel nappede Lindell partiet.

Derefter fortsatte det. Hess kom foran 4-3. Så blev det 4-4. 5-4 til Hess. Så 5-5. Hess førte 6-5, men han formåede aldrig at få brudt sin svenske modstander. Det skulle afgøres i en tie-break.

Jeg fik mine egne partier ret let, og han havde breakbold Ikke lige en eneste gang. Selvfølgelig er det pisse ærgerligt. Jeg gjorde mange af de rigtige ting, og det er fandme små ting, der afgør det”, mente danskeren om tredje sæt.

Servede ikke godt nok
Tie-break’en startede præcis som den skulle, set med danske øjne. Hess holdt serv til 1-0 og satte efterfølgende bruddet ind til 2-0. Så godt som danskeren havde servet, så det nu rigtig godt ud.

Så godt gik det dog langt fra. Lindell reducerede i egen serv. 2-1. Og så startede den danske nedtur. Lindell tog to bolde i træk i Hess-Olesens serv. 3-2 til svenskeren. Pludselig så det skidt ud, men der var mere i Hess. Han fik dog brudt stimen og serven. 3-3 ved sidebyttet.

Herefter blev der holdt serv. Først Lindell til 4-3 og så Hess til 4-4. Dette blev bare hans sidste point. I Hess’ næste serv blev han brudt. 5-4 til svenskeren, og derefter var der ingen nåde. To korte bolde blev let afgjort. 7-4 og farvel og tak til Hess.

Jeg prøvede bare at spille det spil, jeg har gjort hele kampen. Jeg var ikke mere nervøs eller anspændt, selvom det er i baghovedet, at det er en tie-break om at vinde kampen. Jeg servede bare ikke godt nok i tie-break’en, og det gjorde han til gengæld. Han fik fire point gratis på hans serv, enten på esser eller bolde jeg næsten ikke kunne nå”, forklarede Søren Hess-Olesen om, hvorfor tie-breaken gik svenskerens vej.

Kvartfinalepladsen giver Søren Hess-Olesen tre ATP-point, men havde han kendt sin besøgelsestid kunne det have blevet til mange flere. Husk på at urangerede Hess faktisk vandt 19 bolde mere end nummer 351 i verden. Christian Lindell vandt blot de rigtige.