Henman kritiserer LTA og spillerne.

28. juni 2010

For første gang i Wimbledons historie er der kun en spiller fra Storbritannien, Andy Murray, videre til 2. runde. Det har fået den tidligere tennisspiller Tim Henman og Andy Murrays tidligere træner Mark Petchey til at kritisere det britiske tennis forbund LTA. Forbundet har ellers investeret over en halv milliard pund på tennis igennem de seneste 20 år. De har hyret kendte trænere så som Brad Gilbert og Peter Lundgren, men lige lidt har det hjulpet det tennishungrende land.

Petchey udtaler til Mail online, at det burde få den administrerende direktør Roger Draper til at gå af.

Tim Henman vil ikke pege fingre af en enkelt person, men siger følgende:

‘You have to be accountable for results. John Lloyd lost his job as Davis Cup captain because of poor results so there is going to come a time when the LTA have to look at themselves and say "What are our results like?".
‘It’s not through lack of effort but you have to question whether it’s going in the right areas. I would say it’s not. It’s not working

Udover det kritiserer han forbundet for at være alt for bløde overfor spillerne. Spillerne forventer, at de får økonomisk støtte, og bliver skuffede hvis de ikke gør. Det burde ikke være en selvfølge, at man modtager støtte og især ikke hos de ældre spillere, udtaler han.

Lighedspunkterne mellem dansk tennis og britisk tennis er til at få øje på. Det er blevet diskuteret meget i tennissporten.dks forum, hvordan man udvikler nye topspillere. Forbundet og flere skribenter vil gerne have mere økonomisk støtte, men spørgsmålet er om det hjælper? England har haft en halv milliard pund at gøre godt med, men det har åbenbart ikke været nok.

Er det vores struktur, vores ledelse, spillernes manglende engagement eller noget helt andet der står i vejen for fremtidens stjerner?

Det bliver spændende at se, om det får nogle konsekvenser i England, og i givet fald, om det er noget vi kan lære af.