Grage vinder stor tenniskamp

1. august 2014

Mai Grage er klar til semifinalen ved Copenhagen Combined efter kvartfinalesejr over Katharina Lehnert. Grage vandt i tre tætte og yderst velspillede sæt med 6-2, 4-6, 6-3.

KØBENHAVN.

Der var tennislækkerier på tennisanlægget på Frederiksberg. Niveauet var virkelig højt, og spillerne gav hinanden kamp til stregen og lidt til.

Heldigvis blev udfaldet, som alle havde håbet. Hjemmebanehåbet Mai Grage gjorde det. Efter tre lange sæt besejrede hun den tyske filippiner Katharina Lehnert med 6-2, 4-6, 6-3. Dermed er KB-spilleren klar til semifinalen ved Copenhagen Open.

Det holdt dog hårdt for Lehnert kunne sagtens spille tennis. Nummer 611 i verden kunne både angribe og forsvare, og det stillede store krav til såvel Grages offensiv, defensiv og tålmodighed.

Jeg synes, det blev en kamp på et højt niveau, specielt i tredje sæt”, fortalte Grage efter kampen, hvor hun pegede på serven som sit afgørende våben på en dag med svære betingelser pga. en hård vind.

Jeg fik meget ud af serven, specielt min kickserv højt virkede godt. Hun havde ikke ligeså gode server, og det gjorde det lidt lettere for mig at komme først på bolden”.

Fem partier i træk
Først på bolden var Grage i den grad fra kampens start. Hun servede eminent, og det virkede som om, at danskeren kunne alt i kampens begyndelse. Derfor fik hun også brudt til 3-1 i første sæt, og hun virkede i den grad ovenpå, da hun tog første sæt med 6-2.

I starten lavede hun mange fejl, og jeg kom relativt let ind og styre spillet, hvilket gjorde, at jeg fik første sæt relativt let”, sagde Grage.

Det skulle dog vise sig, at resten af kampen langt fra blev ligeså let for Grage. Hun kom ganske vidst op med et break i andet sæt, men ved 4-1 til danskeren gik det galt. Lehnert kom bedre med i spillet, og viste også prøver på hendes offensive kunnen. Fem partier efter havde hun taget andet sæt med 6-4. Fem partier i træk til den tyske filippiner.

Om at være 1’er på boldene
Så blev jeg lidt mere passiv i andet sæt, og det gør, at hun kommer mere i gang og bliver 1’er på bolden, og så er hun en god spiller”, understreger Grage, der derfor også havde recepten klar for tredje sæt.

Jeg tænkte, at nu skulle jeg være 1’er på boldene, men det ville hun også, og derfor bliver det rigtig god tennis. Det var en hård kamp, men jeg følte, at jeg trods alt var ovenpå”, lød det fra danskeren.

Hun endte også med at være ovenpå, men først midt i sættet kom servegennembruddet. Indtil da havde begge spillere leveret fremragende tennis med en masse dueller, hvor ingen gav sig. Det var virkelig en fornøjelse at se tennis på Frederiksberg.

Ved 3-2 til Grage fik hun dog brudt, og modsat sættet forinden holdt Grage fast. Hun blev ved med at tage initiativ, og til sidst var den hjemme. Et jubelbrøl lød. Grage er klar til mere tennis ved Copenhagen Combined.

I morgen møder hun Klaudia Boczova, og hvis Grage spiller som i dag, bliver hun rigtig svær at slå.

Jeg fik meget ud af serven, specielt min kickserv højt virkede godt. Hun havde ikke ligeså gode server, og det gjorde det lidt lettere for mig at komme først på bolden.