Futures i Sverige: Ørnø og Shabib i svære kampe

16. september 2014

Mohammed Shabib og Philip Ørnø ryger begge ud i singlerne til $15.000 Future turnering i Danderyd i Sverige, men er videre i double

 

$15.000 Future turneringen så ellers lovende ud for Mohammed Shabib, som let gik igennem de to kvalifikationsrunder uden at afgive et eneste sæt til nogle af de to svenske modstandere. Men da han i dag, tirsdag nåede til hovedturneringen blev modstanden straks sværere. Her mødte Shabib, der ligger nummer 1387 på verdens singlerangliste, kineseren Xin Gao, der ligger nummer 946 på samme liste. Mohammed Shabib gjorde ellers god modstand og sørgede for at de i begge sæt måtte ud i henholdsvis 8 og 7 partier. I sidste ende kunne forskellen i rangeringen dog ses, og Gao vandt kampen med cifrene 7-6(4), 7-5.

 

Philip Ørnø fra Helsingør Tennis Klub mødte allerede i kvalifikationen mere modstand og måtte allerede i anden kvalifikationsrunde ud i både tie-break og 3 sæt. Videre i turneringen blev det desværre ikke bedre, da Ørnø på samme måde som Shabib allerede måtte se sig slået i første runde af hovedturneringen. Det skete til amerikaneren Peter Kobelt, som er rangeret nummer 693 i verden, med cifrene 7-6(5), 6-3.

 

Bedre gik det for danskerne i deres fælles double hvor Mohammed Shabib igen mødte kineseren Xin Gao, der stillede op sammen sin landsmand Bowen Ouyang. Her gik holdene direkte til hovedturneringen til en for danskerne på papiret mere lige kamp. Dette kunne også ses på kampens resultat som endte til fordel for danskerne. Det skete dog ikke uden besvær, da de to hold måtte helt ud i en super match tie-break i tredje sæt, før at danskerne kunne afslutte kampen med cifrene 6-4, 3-6 [10-8].  

 

I morgen, onsdag, skal Philip Ørnø og Mohammed Shabib møde indiske Sriram N. Balaji, som stiller op sammen med svenske Patrik Rosenholm. Balaji er pt. rangeret nummer 211 i verden i double, mens at Rosenholm ligger nr. 759. Det bliver derfor en svær kamp for de to danskere, som endnu ikke har opnået en top-1000 rangering.