Frustrationerne skulle overstås før kvartfinalen kom i hus

6. august 2014

I begge sine første kampe ved DM i Helsingør er Marc Ferringo kommet skidt fra start. I dag fik frustrationerne også frit løb, da han kom bagud 4-0 til Jonas Zacho Larsen. Han fik dog vendt det til sikker sejr men erkender, at han skal komme bedre ud af starthullerne fremover.

HELSINGØR.

Marc Ferringo var grænsende til det rasende. Hans niveau var ikke eksisterede og en af de helt store sensationer lurede. Marc Ferringo er en af de helt store titelfavoritter ved DM, og pludselig var det hele ved at smuldre.

Ferringos 18-årige klubkammerart, Jonas Zacho Larsen, førte 4-0 i første sæt, og Ferringo var helt væk. Han rasede på sig selv. Han kunne ikke kende sit eget niveau.

Men en ordentlig portion raseri var måske det, der skulle til. I hvert fald formåede Ferringo at lave det helt store comeback. 0-4 blev til tie-break-sejr på 7-3 i første sæt, og andet sæt blev ganske sikkert kørt hjem med 6-1.

For stillestående
Jeg får en langsom start igen, hvor jeg er for stillestående. Jeg giver ham lov til at diktere spillet og kan ikke komme ind og afgøre boldene hurtig”, forklarer Marc Ferringo om, hvad der gik galt i kampens indledning.

Ferringo fik dog bedre gang i spillet. Serverne sad bedre, returneringerne sad bedre, og Ferringo var mere aggressiv. Derfor måtte unge Zacho se sig besejret relativt overbevisende.

Jeg kommer i gang ved 4-0 og bliver mere spildikterende, og derefter er det som om, at han ikke rigtig tror på det mere”, siger Ferringo, der siger, at han hele vejen i gennem følte, at han kunne vinde kampen, men at han da var nervøs for at tabe første sæt.

Skal være klar fra start
I kvartfinalen skal Marc Ferringo op mod endnu en klubkammerat i form af Thomas Kromann. Her bliver udfordringen lidt større, og Ferringo ved da også godt, at der ikke er råd til flere dårligere starter.

Jeg får ikke lov til at vinde et sæt, hvis jeg kommer bagud 4-0 mod Thomas i hvert fald. Jeg skal være klar fra start nu. Fra nu af er der kun gode modstandere tilbage”, understreger Marc Ferringo.

Ligesom en række af de øvrige spillere har Marc Ferringo i år en gylden chance for at tage en DM-titel. Der er ingen klar favorit i herresingle, og Ferringo er en del af en større gruppe af favoritter.

Jeg har aldrig prøvet at blive dansk mester, og det kunne jeg selvfølgelig rigtig godt tænke mig. Men nu ser vi, hvordan det går. Jeg har ikke noget egentligt resultatmål”, lyder det fra KB-spilleren.

Ferringo og alle de andre DM-favoritter kan følges direkte på livestream her på tennissporten.dk, når vi transmitterer fra semifinaler og finaler fredag og lørdag.