Friis-Søndergaard spiller UM i påsken

11. april 2014

De bedste danske ungdomsspillere samles i påsken i Hørsholm/Rungsted til Ungdomsmesterskaberne indendørs. I alle rækker er deltagerfeltet stærkt, og specielt i drengenes U18-række er der lagt op en spændende duel mellem Simon Friis-Søndergaard og Christian Sigsgaard.

Hvilke danske tennisspillere skal vi regne med i fremtiden? Det får vi et svar på, når de bedste danskere ungdomsspillere kæmper om Ungdomsmesterskabet i den kommende uge i Hørsholm/Rungsted, og der bliver rigeligt at se til, når der bliver kæmpet for både drenge og piger lige fra U12 til U18.

UM har i år deltagelse af Simon Friis-Søndergaard, der sidste år blev kåret til årets danske juniorspiller og af mange regnes for Danmarks største tennistalent. Friis Søndergaard har i en længere periode været plaget af skader, men i påsken er han tilbage og skal forsøge at bevise, at han er det største tennistalent i Danmark, når han stiller op som førsteseedet i drengenes U18-række.

Skarpere end længe
Det bliver dog langt fra nogen let række for Friis-Søndergaard. Drengenes U18-række ser skarpere ud end længe, og den på papiret største udfordrer til Friis-Søndergaard er Christian Sigsgaard, der i år 2013 imponerede både i sine individuelle turneringer og i Elitedivisionen for Gentofte.

Også Christian Sigsgaards holdkammerat Frederik Ørvad bliver værd at holde et vågent øje med i den kommende uge. Ørvad nåede semifinalen ved DM-inde og er også titel aspirant i drengenes U18-række. På samme måde må man heller ikke undervurdere tredjeseedede Johannes Ingildsen, der nåede kvartfinalen ved DM-inde.

Svært at spå
I pigernes U18-række vil Julie Noe og Ulrikke Høyer fra KB blive savnet, men blandt de fem-seks øvrige favoritter er det svært at spå om, hvad der kommer til at løbe med titlen. Gentoftes Emma Rønholt må som førsteseedet påtage sig favoritværdigheden, men både Frederikke Svarre fra Hillerød og Amina Hadzic fra Esbjerg kan også sagtens tage titlen. Lige under de tre skal vi også holde øje med Hvidovre-pigerne Sille- og Emma Tranberg samt Emma Håkansson fra HIK.

De danske ungdomsmesterskaber spilles fra den 14. til 20. april, men kvalifikationen skydes i gang allerede denne weekend. Den spilles i både single- og doublerækker for både drenge og piger fra U12 til U18.