Fokuseret juniorspiller går efter top 100

4. december 2013

Simon Friis Søndergaard fik i år debut i juniorturneringen ved US Open. Næste år går Friis Søndergaard efter toppræstationer ved alle fire junior Grand Slams, og på sigt er målet, at han også skal spille Grand Slam på seniorniveau. Hans eget mål er top 100 på verdensranglisten.

Det har sjældent været så mange, der ville have fat i Simon Friis Søndergaard, som da han i går blev hædret som årets juniortennisspiller ved Dansk Tennis Forbund og SEBs awardsuddeling ’årets tennisspiller-træf’. Friis Søndergaard skulle måtte stille op til interviews til både Metro Xpress, Ekstra Bladet og tennissporten.dk, og kulminationen kom selvfølgelig, da årets juniorspiller nåede ind i de danske stuer i sportsnyhederne på DR1 både kl. 19 og kl. 22.20.

Alle ville have en snak med talentet, der kan blive Danmarks næste store tennisspiller, men selv tog han det ganske roligt. Han traskede stille rundt i SEBs hovedkvarter, hvor ’årets tennisspiller-træf’ blev afholdt, han snakkede med venner, familie, trænere og andre, og han tog sig tiden lige gyldigt, hvem der ville snakke. En lille æbleskive eller to, som Dansk Tennis Forbund bød på ved arrangementet, blev der også tid til, og det så egentlig bare ud som om, at Simon Friis Søndergaard nød dagen. Det er ham også vel ondt for efter et fantastisk år, hvor han har etableret sig som juniorspiller og samtidig scoret sine første point til ATP-ranglisten. Trods de flotte præstationen har succes på ingen måde steget den 17-årige KB-spiller til hovedet. Ydmygheden er over alt i højsædet, selvom Simon Friis Søndergaard, med god grund, er godt tilfreds med sin sæson.

Overordnet set er jeg godt tilfreds med året taget i betragtning, at jeg er startet på noget nyt. Jeg har prøvet en masse nye ting bl.a. med junior Grand Slams, og det har givet mig en masse lærepenge, og det håber jeg kan hjælpe mig her til næste år. Jeg spiller mod de allerbedste i hele verden, så jeg kan ikke forvente, at jeg vinder det hele lige med det samme”, lyder det velovervejet fra Simon Friis Søndergaard til tennissporten.dk i forbindelse med ’årets tennisspiller-træf’.

Blande junior- og seniortennis
Simon Friis Søndergaards største resultat i år er kommet i hus, da han vandt en stor ITF-doubleturneringen, og han hæfter sig også ved, at han har udviklet sit doublespil meget i løbet af det seneste år. Han understreger dog, at det i første omgang er singlen, der satses, og næste år håber han at kunne klatre op på juniorranglisten, ligesom han også gerne vil præstere i Grand Slam-turneringerne.

Mit mål er at komme i top 10 på ITF-listen, og så er mit mål selvfølgelig at gøre det så godt som muligt i Grand Slam-turneringerne”, siger Friis Søndergaard om sine målsætninger næste år. Han har svært ved at spå om sine muligheder i Grand Slam-turneringerne, men siger, at hvis han har en god uge, så kan alt se.

Ud over juniorturneringerne og junior Grand Slam-turneringerne vil Friis Søndergaard også etablere sig som seniorspillere. Det er hans plan at spille en god portion future-turneringer på seniorniveau for på den måde at få erfaring til, når han året efter er senior.

Det er planen, at jeg skal blande juniorturneringer og seniorturneringer, så jeg ikke hænger fast i juniorregiet men får smagt lidt på seniortouren. Jeg vil gerne etablere mig på seniorranglisten, så jeg ikke starter det første år som senior helt fra bunden. Jeg vil gerne have en base af erfaring og point, der gør, at jeg får det nemmere i starten”, fortæller KB-spilleren.

Top 100 på ATP-ranglisten
Dette år har Simon Friis Søndergaard satset stort set fuld på tennis, og det samme er planen næste år. Selvfølgelig er det, fordi det er sjovt, og fordi han har niveau, men på længere sigt er der selvfølgelig også en mening med det hele. Friis Søndergaard vil gerne leve af at spille tennis, og han har allerede nu sat sig en målsætning, som han mener er realistisk.

Målet er at komme i top 100 på ATP-listen. Det giver en masse erfaringer at rejse verden rundt og spille turneringer. Jeg prøver at drive det så langt, som jeg kan, og så må vi se, hvad der sker”, fortæller en rolig Simon Friis Søndergaard.

Det er dog ikke kun Friis Søndergaard selv, der har store tanker, om hvor langt han kan drive talentet. Den danske landstræner Kenneth Carlsen ser også store kvaliteter hos årets juniorspiller, og han kalder Friis Søndergaards målsætning for realistisk.

Simon er en af de spillere, som jeg håber kan gøre det rigtig godt. Han har et år tilbage som junior, og det var vigtigt, at han fik noget Grand Slam-erfaring i år. Han ønsker at gøre det godt næste år og komme højt op på juniorranglisten, og på sigt er han en af de spillere, der kan komme i top 100 på verdensranglisten og gerne højere”, fortæller Kenneth Carlsen om Friis Søndergaard.

Simon Friis Søndergaard indledes næste år i Australien, hvor han skal teste formen, inden Australien Open. Inden han skal fokusere på næste sæson, skal han dog spille DH-inde-medaljespil for sin klub KB i weekenden.