Fokus på talent

31. marts 2011

Kilde: DTF

Dansk Tennis Forbund og Team Danmark i samarbejde om effektiv talentudvikling

Aldersrelaterede træningskoncepter styrker talentudviklingen. Dansk Tennis Forbund og Team Danmark har derfor indgået en aftale med det mål for øje at bearbejde træningsmodeller og træningsmetoder, som tager udgangspunkt i de unges alder samt udviklingstrin. Herved sikres på sigt, at tennistræningen målrettes i optimal grad.

Aldersrelateret Træningskoncept, ATK, har konkret fokus på tre faser af tennistalenternes udvikling. Før, under og efter puberteten. Indledende skridt på vejen er en såkaldt ”beskriverfase”, hvor Dansk Tennis Forbunds Elite- og Talentområde samt klubudviklings- og uddannelseskonsulent, Line Lauridsen, vil finde og rådføre sig med eksperter inden for teknik, fysisk træning, taktik og mentaltræning.

”Beskriverfasen” tager et år, og både Dansk Tennis Forbund samt Team Danmark investerer 150.000 kroner udelukkende i denne proces.

Dansk Tennis Forbunds nye Elite- og Talentchef, Niklas Rosengren, glæder sig til opgaven.

”Det bliver spændende at forme og senere implementere en kraftig rød tråd i ungdomsarbejdet i dansk tennis. Vi får ressourcer til at indhente ny dokumenteret viden, der skal benyttes i træneruddannelser og i den daglige coaching af unge tennisspillere på alle niveauer,” siger Niklas Rosengren.

Team Danmark har siden 2005 indgået ATK-aftaler med i alt 19 specialforbund.

”For Team Danmark er aldersrelateret træning en vigtig hjørnesten i vores arbejde med talentudvikling, fordi det både resulterer i en mere målrettet og en mere forsvarlig træning af børn samt unge i dansk idræt. Begge dele er afgørende for fremtidige danske medaljer ved EM, VM og OL,” siger Lars Green Bach, talentkoordinator i Team Danmark.

”Specialforbund, der er i gang med at implementere aldersrelaterede træningskoncepter, tilkendegiver samstemmende, at aldersrelateret træning har betydet et markant løft i kvaliteten af børne- og ungdomstræningen i klubberne, og specialforbundene registrerer, at de talenter, der deltager i forbundenes talentarbejde, har et højere færdighedsniveau. Med et kommende ATK i tennis ser Team Danmark frem til flere børne- og ungdomsspillere i klubberne, ligesom de unge tennistalenter får optimale muligheder for at indfri deres sportslige potentiale,” supplerer Lars Green Bach.

Overordnet ATK-plan:

Marts 2011–marts 2012: Detaljeret tennisspecifik beskrivelse af ATK før, under og efter pubertet.

2012–2014: Implementering af ATK i træneruddannelsen og i DTF’s samlede talentarbejde.

Øvrigt: Udarbejdelse af håndbog til talentcentre/klubber; uddannelse/seminarer for interessenter/idrætsskoler etc.