Ferrigno ærgrer sig over dumme beslutninger

30. juli 2014

Marc Ferrigno havde chancen for at lave en regulær sensation ved Copenhagen Combined. Flere gange var han foran mod svenske Markus Eriksson, men i sidste ende var den forsvarende mester stærkest. Svenskeren vandt 7-6, 6-4.

KØBENHAVN.

Mulighederne var der, og spillet var til det, men alligevel gik det galt for Marc Ferrigno.

Inden kampen mod den tredjeseedede Markus Eriksson, der er forsvarende mester ved future-turneringen i København, var Ferrigno ellers ikke levnet de store chancer. Men dem der troede, at Ferrigno ville blive spist som kjötbullar, måtte hurtigt tro om igen.

Ferrigno spillede nemlig rigtig flot, og så flot at man efter kampen sad med en rigtig ærgerlig fornemmelse af, at det kunne være blevet til meget mere, hvis bare danskeren havde evnet at slå til, da chancen bød sig.

Det er en tam fornemmelse, jeg står med. Det er rart at vide, at jeg kan være med på et så højt niveau, men samtidig er det også så irriterende, at jeg trække nogle dumme beslutninger på de dumme tidspunkter”, sagde Marc Ferrigno efter kampen, som han tabte med 6-7, 4-6.

Det med de dumme beslutninger vender vi tilbage til. Lad os først dvæle ved Marc Ferrignos høje niveau.

Dumme bolde
Det høje niveau kom nemlig til udtryk allerede fra kampens start, hvor Ferrigno servede godt, slog gode og sikre slag og fik presset sin svenske modstander til det yderste. Det resulterede i et hurtigt break, der holdt indtil 5-4. Her havde danskeren også to sætbolde, men begge blev forspildt, Eriksson brød tilbage, og så skulle første sæt afgøres i en tie-break.

Her startede Ferrigno på toppen. Han havde 4-1 og 5-2 i tie-break’en, inden det hele knækkede sammen. Fem point i træk til svenskeren. Så hurtigt kan det gå i tennis.

Jeg spiller nogen dumme bolde og tager nogle beslutninger, som jeg overhovedet ikke har taget ellers i kampen. Det er ikke mit spil, den er gal med. Det er mine beslutninger”, konstaterede en tydeligt skuffet Ferrigno tørt om, hvorfor det gik galt.

Galt igen
Og i andet sæt gik det galt igen. Helt planmæssigt kom Ferrigno på 2-0, men igen kunne han se sig selv tage et sæt dumme beslutninger, mens Eriksson langsomt kom tilbage. Svenskeren gik fra 1-3 til 5-3, og det break holdt han hele vejen hjem.

Der er ingen ting, som jeg gør forkert i mit spil i dag. Jeg kan slå alle mine slag, men det er bare oveni hovedet, at jeg træffer de dumme beslutninger”, konkluderede danskeren, der dog stolt kunne tage med videre, at han faktisk spillede lige op med verdensranglistens nummer 381. Nu handler det bare om ikke at træffe de dumme beslutninger en anden gang, men det er ikke bare sådan lige til.

Det er jo ikke noget, man kan træne på. Den erfaring får man kun i kampene, og kun i de kampe hvor man virkelig bliver udfordret, som jeg gjorde i dag. Det er fedt at vide, at jeg kan spille op med en spiller som ham, og nu handler det bare om at sætte mig selv i nogle flere pressede situationer”, lød det fra Ferrigno.

Marc Ferrignos banemand Markus Eriksson møder i morgen Martin Pedersen til en gentagelse af sidste års finale i den københavnske future-turnering. Imens kan Ferrigno begynde opladningen til det næste store mål – DM i Helsingør i næste uge.