Fed-Cup-truppen er udtrukket: Wozniacki og co skal til Montenegro

16. marts 2015

Caroline Wozniacki, Karen Barbat, Mai Grage, Julie Noe og Emilie Francati er alle udtaget til det danske Fed Cup-landshold, der den 13.-18. april deltager i Europa/Afrika Group III i Ulcinj i Montenegro.

 

Udover Danmark og værtslandet er følgende nationer tilmeldte: Algeriet, Angola, Armenien, Congo, Cypern, Grækenland, Island, Litauen, Makedonien, Madagaskar, Moldova, Mozambique, Namibia, Norge og Rwanda.

 

De forskellige nationer inddeles alle i tre puljer med fire nationer i hver. Dog vil der også være én pulje indeholdende fem nationer. Lørdag den 18. april dyster  puljevinderne (A1 mod C1 og B1 mod D1) om to oprykningspladser til Europa/Afrika Group II – det fjerde højeste Fed Cup-niveau. 

 

Landstræner Kenneth Carlsen har langtfra lagt sig fast på holdopstillingen og den kvartet, som slutteligt er berettiget til at spille. Kenneth Carlsen vil først nominere de fire spillere, der kan komme i rød-hvid aktion på gruset i Ulcinj, i forbindelse med kaptajnsmødet søndag den 12. april.  

 

”I udgangspunktet er det vores målsætning at rykke op i Fed Cup. Jeg er utrolig glad for, at Caroline Wozniacki gør comeback på Fed Cup-holdet, hvilket naturligvis forøger vores oprykningschancer. Det er stort for dansk tennis, at Caroline stiller op, og hendes deltagelse i Montenegro bliver meget inspirerende for de andre piger på holdet. Jeg glæder mig,” siger Kenneth Carlsen.

 

Danmarks Fed Cup-hold tabte i 2013 og 2014 afgørende kvalifikationsfinaler i Europa/Afrika Group III til henholdsvis Liechtenstein og Estland. Med Wozniackis med holdet kan det håbes, at det går bedre for den danske trup i 2015.

 

Fed Cup-holdet 2015 er:

 

– Caroline Wozniacki, 24 år, KB, nummer 5 på WTA-verdensranglisten.

 

– Karen Barbat, 22 år, Birkerød, nummer 622 på WTA-verdensranglisten. 

 

– Mai Grage, 22 år, KB, nummer 890 på WTA-verdensranglisten.  

 

– Julie Noe, 18 år, KB, nummer 1.072 på WTA-verdensranglisten.   

 

– Emilie Francati, 17 år, Gentofte, nummer 68 på ITF-juniorverdensranglisten.