Fed-cup lodtrækning

24. januar 2011

Danmark møder Schweiz og Storbritannien ved Fed Cup i Israel

Kaptajn Michael Mortensen fulgte nysgerrigt med, da der her til formiddag var lodtrækning til Europa/Afrika Group I.
Udfaldet blev, at Danmark duellerer i Gruppe A mod Schweiz og Storbritannien i Fed Cup-sammenhæng i starten af februar. Begge opgør og resten af eventen finder sted på udendørs hardcourtbaner i Eilat i Israel.
”Jeg havde – for at være helt ærlig – håbet, at vi var havnet i en gruppe med fire lande. Både Schweiz og Storbritannien er stærke mandskaber med i alt seks udtagne piger placeret i top 200 på verdensranglisten. Vi skal spille op til vores bedste for at undgå en knald eller fald-kamp om nedrykning,” siger Michael Mortensen og supplerer:
”Vi har et ungt hold med udviklingspotentiale, alle udfylder en rolle. Vi stabiliserer os forhåbentlig i rækken, og så kan vi eventuelt snakke oprykningsambitioner i de kommende sæsoner,” siger Michael Mortensen.
Det danske Fed Cup-hold 2011 består af Caroline Wozniacki, Karen Barbat, Mai Grage og Cecilie Melsted. Malou Ejdesgaard var deslige udtaget, men doublespecialisten er desværre ikke kommet sig over sin knæskade.
”Jeg trænede med Malou så sent som for en uge siden. Vi er enige om, at det er bedst, at hun bliver hjemme og fokuserer på at stabilisere benet. Malou er p.t. ikke i stand til at løbe igennem,” siger Michael Mortensen.
Fed Cup-truppen: Caroline Wozniacki, 20 år, nummer 1 på verdensranglisten; Karen Barbat, 18 år, nummer 541 på verdensranglisten; Mai Grage, 18 år, nummer 902 på verdensranglisten; Cecilie Melsted, 15 år, nummer 287 på junior-verdensranglisten.
Fed Cup-kaptajn: Michael Mortensen, Fed Cup-træner: Piotr Wozniacki, Massør: Jeppe Anker Sindal.
Europa/Afrika Group I: Deltagende hold (15) – Østrig, Hviderusland, Bulgarien, Kroatien, Danmark, Storbritannien, Grækenland, Ungarn, Israel, Letland, Luxembourg, Holland, Polen, Rumænien og Schweiz.
Der inddeles i tre puljer med fire lande i hver samt en pulje med tre lande. De fire puljeettere spiller to ”finaler”, hvorfra vinderne sikrer sig en kvalifikationskamp til World Group II. De fire lande, der slutter i bunden af puljerne, duellerer sidst på tennisugen om at undgå to nedrykningspladser til Europa/Afrika Group II. Danmark udkæmper formentlig sin første match onsdag den 2. februar. Holdkampene afgøres via to singler og en double. Se komplet gruppeinddeling på www.fedcup.com.