Fed Cup 2010

18. februar 2010

I sidste uge var jeg så i Portugal med det danske damelandshold til Fed Cup. Vi havde Caroline Wozniacki, Karina Ildor, Malou Ejdesgaard og jeg selv med på holdet. Maria Rasmussen var kaptajn og Kenneth Carlsen træner.

Første landskamp var mod Sverige. En svær modstander, men et hold vi meget gerne ville vinde over. Desværre blev det et nederlag på 2-1. Caroline vandt første singlen, mens jeg tabte anden singlen 3 og 1. Jeg havde en rigtig dårlig dag og ramte ikke noget. Doublen tabte Caroline og Karia. Gider ikke skrive noget om den kamp, for alle ved jo hvordan den endte! Øv øv.

Anden dagen bød på Ungarns tennis. Vi startede halvskidt, da Karina tabte anden singlen og Caroline blev syg lige før kamp. Jeg måtte smides ind på banen i en første single. Desværre så blev det til to æg/ briller/ påskeæg eller hvad man nu har lyst til at kalde det. Det er meget lang tid siden at jeg har tabt 0 og 0 så det var noget af et gok i nødden at få.

Doublen blev til gengæld en succes. Karina og Malou viste hvordan man skal spille damedouble. En flot sejr hvor især Malou var flyvende.

Dagen efter kom en meget afgørende landskamp, om hvem der skulle ende som det dårligste hold i puljen, dermed spille om nedrykning. Jeg blev sat ind i en anden single på trods af mine elendige resultater dagene før. Heldigvis var det et klogt valg. For jeg spillede en rigtig god kamp, hvor alt bare lykkedes, og jeg følte mig som en fri fugl på banen. En følelse jeg har ledt efter i lang tid og været meget frustreret over ikke at kunne finde. Så det var virkelig en lettelse endelig at spille en god kamp. Efter min sejr og dermed 1-0 føring til Danmark, gjorde Caroline kort proces og vandt første singlen let, selvom hun var syg og stort set ikke kunne trække vejret. Det blev desværre et nederlag i doublen for Malou og Karina. De fortsatte ellers det gode doublespil og hev da også modstanderne ud i tre sæt, men letterne var for skabe især i det tredje sæt.

Sidste dag bød på en placeringskamp mod Israel. Vi havde hverken mulighed for at rykke op eller ned, så landskampen betød ikke så meget. Derfor fik de unge spillere mulighed for at få spillet og dermed høste lidt erfaring. Derfor var det Malou og jeg, der skulle på banen. Jeg startede med at vinde min single 6-4 6-4, endnu engang med godt spil. Malou mødte en god spiller, og meget overraskende vandt første sæt efter helt fantastisk spil. Desværre fik Malou det så dårligt efter første sæt at hun måtte trække sig fra kampen, og gå direkte ind til lægen. Doublen behøver jeg ikke nævne så meget om. Karina og jeg tabte. Stort endda. Men pyt med det. Målet for Danmark var at blive i gruppen, og det lykkedes, så det var en vellykket tur.

Alt i alt var det en god tur. Det er altid fedt at spille landskamp. Det giver et ekstra boost at man kæmper for sit land og ikke kun for sig selv. Personligt var jeg rigtig glad for at jeg fik lov at komme i kamp hver dag. Selvom de første kampe var noget møg, så var det en fed oplevelse at vinde mine første Fed Cup kampe!