FAST4: Mest for entusiaster

20. januar 2015

Roger Federers forslag til nye tennisregler henvender sig, ifølge Tennissporten.dk’s undersøgelser, mest til entusiaster og professionelle

 

Roger Federer spillede mandag den 12. januar opvisningskamp mod Lleyton Hewitt. Modsat normalt var kampens hovedattraktion dog hverken spillerne eller selve spillet. Kampen var nemlig verdenspremiere på Roger Federers forslag af nye regler, der skal føre til væsentlig kortere tenniskampe.

 

Læs mere om Roger Federer og Lleyton Hewitts kamp

 

Og netop de kortere kampe er noget som Philip Ørnø, der for tiden spiller Futures-turneringer i Californien, USA hilser velkommen: Lige nu sidder jeg og venter på at banerne skal tørre her i Long Beach. Derfor kunne det være fedt, hvis vi spillede med turboregler, for så kunne man afvikle en kvalifikation lidt hurtigere.

 

Udover, at kampene hurtigere kunne blive afviklet, så lægger Philip Ørnø også mærke til hvordan, at de nye regler potentielt vil kunne føre til bedre spil på banen: Spillet ville begynde at handle mere om at slå sin modstander med tennis og ikke med udholdenhed. Det ville sikkert også fordre serv-flugt spillet eller i hvert fald en mere offensiv spillestil.

 

Hvor Philip Ørnø altså er positivt stemt overfor de nye regelforslag, så er det dog næppe noget, der vil have stor betydning for den almene motionist-spiller. De hurtigere regler giver ellers motionist-spillere bedre muligheder for for eksempel at nå at spille en reel kamp på vej hjem arbejde. 

 

Rent faktisk at få spillet en kamp til ende er dog ikke noget de motionist-spillere, som Tennissporten.dk har snakket med, har haft behov for i deres dagligdag. Her er den generelle holdning, at hvis der ikke er tid til en hel kamp, så gør det ikke stor forskel om man i stedet bare spiller et enkelt sæt. 

 

Hvis de nye regler finder ståsted i tennisverdenen, så er det altså fra sofaen eller fra tribunen, at den alment tennisinteresserede sandsynligvis kommer til at opleve det. Til gengæld kan det potentielt komme til at have stor betydning for tennis på højt niveau. Både for spillerne og for den interessen omkring tennis.