F?rdig for denne uge

12. februar 2009

Vi tabte desværre i dag vores semifinale i double med 4 og 5 til Cerovic/Topic, Kroatien. Det var en udmærket kamp, hvor vi havde fortjent bedre. Desværre havde vi ikke skarpheden eller marginalerne i slutningen af begge sæt. Vi spillede ellers fint, så det var bittert.

Nu skal vi så i mall, hvor der er gode restauranter og billig biograf. Det er halv pris af DK at gå i biffen, men de lokale synes det er dyrt. Det lugter lidt af, at vi kommer til at besøge bioen et par gange i de næste par uger. Det er ikke fordi vores hotelrum på 2,5 m2 ligefrem trækker i os om aftenerne. I dag går vi tidligt ned for endelig at få nogle snacks (tør man håbe, de har Marabou her?) og toiletpapir, der ikke er sandpapir. Det er ikke sjovt længere – undskyld emnet.

Ellers står den bare på træning de næste par dage, så vi kan blive klar til næste uge. Jeg synes selv, jeg er begyndt at ramme kuglen godt, så jeg er umiddelbart positivt indstillet. Det er bare som om, det bliver koldere og koldere i hallen, og det er altså heller ikke så sjovt længere.

For god ordens skyld gentager jeg lige spørgsmålene i konkurrencen, hvor man altså kan vinde 5×2 partoutkort til Davis Cup kampen i Kolding mod Finland.

JEG SKAL HAVE SVAR SENEST MIDNAT SØNDAG D. 15. FEBRUAR

Her kommer spørgsmålene:

1) Hvilken nation har vundet Davis Cup flest gange?

2) Siden den nuværende turneringsform blev indført i 1981, er der kun en spiller, der er gået igennem World Group med en perfekt 12-0 statistik (hvilket betyder, at han vandt alle sine singler, doubler og tog den samlede sejr). Hvilken spiller?

3) Et af mine personligt bedste minder var da Frankrig (det var ikke fordi de vandt!) i 1996 slog Sverige med 3-2 i finalen. Den afgørende kamp er en af de mest spændende kampe, jeg set. Den svenske spiller havde krampe i afgørende sæt og kunne ikke sidde ned ved sideskift. Alligevel fik han spillet sig frem til 0-40 (3 matchbolde i træk) i franskmandens serv ved 8-7, tror jeg det var, i 5., for så at tabe 8-10. Hvem spillede den afgørende kamp for begge nationer?

4) En anden stor oplevelse for mig, var da Danmark mødte Sverige i Brøndby-hallen i 1995. Danmark førte med 2-0, men endte med at tabe 3-2. Sverige er faktisk den nation i verden, der flest gange har vendt 0-2 til sejr. Hvor mange gange har de gjort det?

5) Min egen Davis Cup karriere er en mere moderat affære resultatmæssigt, men jeg synes stadig, det er årets højdepunkt. Mine bedste Davis Cup øjeblikke var, da vi rykkede op til zone 2 i 2006 og da jeg havde fornøjelsen af at spille double med Kenneth sidste sommer. Hvornår og mod hvem fik jeg min debut?

6) Hvor mange gange har Danmark været i World Group siden 1981, hvor det nuværende format blev introduceret?

7) Sydafrika, som vi besøgte og tabte til sidste år, er den eneste afrikanske nation, der har vundet Davis Cup. De har vundet en gang – i 1974. Hvad var der specielt ved finalen?

YNWA