Edberg skal hjælpe Federer tilbage til tennistoppen

19. december 2013

Roger Federer er ikke tilfreds med en plads i top 10 på verdensranglisten. Han vil tilbage og vinde de store titler. Det kunne noget i hvert fald tyde på. Nu skal Stefan Edberg hjælpe ham.

Roger Federer føler sig ikke færdig i tennissporten. Han har flere år i sig og også flere titler. Federer ligger i øjeblikket nummer seks på verdensranglisten, og det er hans dårligste placering siden 2002. Derfor har han fyret sin Paul Annacone, og nu ligner det, at han vil samarbejde med den svenske tennislegende Stefan Edberg.

Svenska Dagbladet fortæller ifølge Ritzau og Ekstra Bladet, at Federer selv har opsøgt Edberg og bedt ham om hjælp, og de har nu brugt seks dage sammen i Dubai.

Jeg blev meget overrasket, fordi det er så længe siden, at jeg forlod tennissporten. Men jeg blev også smigret over, at lige præcis Federer lod høre fra sig”, siger Stefan Edberg ifølge Ritzau og Ekstra Bladet til den svenske avis.

Serv-flugtning?
Der bliver spekuleret i, om Federer vil udvikle sig til at blive en serv-flugtning-spiller. Stefan Edberg var i sin tid en af verdens bedste på det punkt, og det kunne derfor tyde på, at han skal lede Federer i den retning. Svenskeren er dog tavs om det, men han mener, at Federer har mere i sig, end han har vist i denne sæson.

Det føles, som om han er på vej, og viljen til at komme tilbage er der i hvert fald. Han er helt sikkert en stor spiller, og hvis alle brikker falder på plads, kan han tage yderligere et par grandslam-titler”, mener Edberg.

Roger Federers første store test i den kommende sæson bliver Australien Open i januar, som han allerede nu er i gang med at forberede sig til.