Drama i vente i Hørsholm

16. juni 2014

Det spidser til i Elitedivisionen, og hos herrerne er der lagt op til en sand gyser i sidste spillerunde af grundspillet, når Fruens Bøge gæster HRT. De to hold skal nemlig i direkte duel om en mellemspilsplads.

Gentofte er helt som forventet inde, og Skovbakken har reelt udspillet sin rolle i grundspillet pulje 2 i Elitedivisionen. Den sidste plads i mellemtiden bliver der til gengæld spænding om til det allersidste. Mens Fruens Bøge i weekenden fik bøllebank af Gentofte, vandt HRT nemlig med 4-2 i Skovbakken, og derfor er der lørdag lagt op til et af de dramaer, som dansk tennis har håbet ville følge med den nye turneringsstruktur for Elitedivisionen.

Gentofte har ni point nu, Skovbakken har tre, men både HRT og Fruens Bøge har seks point, og de mødes i grundspillets sidste runde i Hørsholm. Alt kan ske, og mon ikke lederne i Fruens Bøge gør alt, hvad de kan, for at få deres stærkest mulige spillere med til HRT.

Den stærkeste er naturligvis Mads Elholm, førstesinglen, som også sikrede fynboernes eneste point i weekenden mod Gentofte, da han slog Joakim Bay Simonsen med 6-3, 6-2. Hvem han kommer til at stå overfor på et meget omskifteligt HRT hold er uvist, men deres første- og andensingle i kampen mod Skovbakken viste solidt niveau. Fredrik Ask slog den nykårede jyske mester Andreas Moltke-Leth, og Morten Lyngbæk slog sølvvinderen ved JM Alexander Sunke.

I pulje 3 hvor der også kæmpes om mellemspilspladser ligner Birkerød en sikker kandidat trods 3-3 mod Hvidovre denne weekend. De har otte point, mens Hvidovre har fem. Birkerød møder dog det stærke ATK-hold i sidste runde, der formodes at tage en mellemspilsplads. ATK har efter første kamp fire point, men resultatet fra deres kamp mod bundproppen Esbjerg kendes endnu ikke.

KB styrer mod ny titel
Blandt de fire hold, der allerede er sikre på mellemspilskvalifikation men blot kæmper om bedst mulig seedning, er KB nok engang stukket af i toppen. Lørdag vandt de med hele 5-1 over Lyngby i en kamp, der var en gentagelse af sidste års finale. Måske burde KB endda havde vundet endnu større. I hvert fald var københavnernes eneste nederlag noget overraskende, da Marc Ferrigno tabte til Mads Hjortskov. I førstesinglen vandt Martin Pedersen efter super-tie-break over Rasmus Nørby.

I sidste spillerunde i pulje 1 skal Helsingør og Lyngby kæmpe om andenpladsen. Det stod klart efter Helsingør i overbevisende stil slog Århus 1900 med 5-1. Philip Ørnø vandt førstesinglekampen over Søren Hess, da Århus-spilleren trak sig bagud 1-0 i sæt og 4-2 i andet sæt. KB fører pulje 1 med 10 point, Helsingør har 6, Lyngby 5 og Århus 1900 3. Helsingør skal i sidste spillerunde en tur til Lyngby.