DM-revanche ? Og dog

22. november 2013

Elitedivisionen er på vej ind i sin afgørende fase, og i morgen får vi måske et svar på, hvordan styrkeforholdet er mellem de to formodet stærkeste mandskaber. KB og Lyngby mødes nemlig til en gentagelse af finalen ved DH-ude.

Ingen havde hørt om konceptet, og de færreste klubledere og spillere vidste faktisk, hvad der skulle ske i tilfælde af uafgjort 3-3 i en medaljekamp ved de danske holdturneringer. Efter den famøse søndag i september er ingen længere i tvivl. DM for hold udendørs blev afgjort i en såkaldt ’Golden Match-tie-break’. Martin Pedersen og Thomas Kromann slog Rasmus Nørby og Frederik Løchte Nielsen med 10-8 i den dramatiske tie-break, og dermed gik holdguldet til KB.

Ikke samme spænding
”Tilfældigt”, var ordet som Martin Pedersen, KBs normale etter, satte på den dramatiske afgørelse den gang i september. Ingen var i tvivl om, at det var drabeligt spændende, og alle var enige om, at den finale var fantastisk propaganda for dansk tennis.

Ligeså stor en kamp får vi næppe, når de to mandskaber i morgen mødes til en gentagelse af finale fra DH-ude. Kampen spilles ca. 20 meter fra hvor de to hold spillede udendørsfinale for små tre måneder siden. Det foregår nemlig i KBs tennishal, og mon ikke at kampen får samme samlede udfald som finalen tidligere på året.

KB er trods den tætte finale fra september store favoritter. Ved DH-inde har KB’erne 26 point mod Lyngbys 22 efter fem kampe, og i Lyngby har de formentlig opgivet at vinde grundspillet og går i stedet efter andenpladsen som også kan blive svært nok efter Birkerøds overraskende 24-point. Derfor er kampen i morgen vigtig for Lyngby, der gerne skal have point mod KB, hvis de skal have en chance for at hente Birkerød, der møder KB i sidste spillerunde.

Ingen Løchte
At det for Lyngby handler om point og ikke sejren i morgen skal ses i lyset af, at nordsjællændernes klart største profiler ikke spiller grundspil. Først og fremmest er Frederik Løchte Nielsen selvfølgelig væk i forhold til DH-ude-finalerne, og i forhold til Løchte er eneste spørgsmål, om han mon spiller medaljespillet for Lyngby.

På samme måde har den nykårede GPS-Masters vinder Mikael Torpegaard heller ikke spillet mange holdkampe for sin klub i løbet af vintersæsonen, og han tilstedeværelse kan vi heller ikke være sikre på i morgen. Det er Andreas Bang og Rasmus Nørby, der er Lyngbys største navne, og de blegner en smule i sammenligning med Martin Pedersen og Thomas Kromann, der er KBs førende.

Derfor er KB favoritter, og de vinder formentlig også kampen. I stedet bliver det spændende at se, hvor mange point Lyngby kan skaffe med hjem, og så bliver det selvfølgelig mindst ligeså spændende at se, hvordan Lyngbys andenpladsrivaler fra Birkerød klarer sig, når de om en uge får besøg af de suveræne københavnere.

KB og Lyngby spiller DH-ude-revanche i morgen kl. 10 i sjette og næstsidste grundspilsrunde. Øvrige kampe i herrernes DH-inde denne weekend er Hvidovre mod Birkerød, Gentofte mod B 93 og det jyske derby mellem Randers og Århus 1900. Hos damerne mødes KB og Lyngby, og Hvidovre og Birkerød.