Djokovic vinder ATP World Tour Finals for tredje gang i træk uden kamp

16. november 2014

Novak Djokovic vinder sin tredje ATP World Tour Finals-titel i træk, hvilket bliver den fjerde i karrieren.

Lørdag bød på to semifinaler, hvor Roger Federer var ude i et langt og yderst tæt opgør mod sin landsmand Stan Wawrinka, og Djokovic stod overfor Kei Nishikori. Da kampene var omme, var det en realitet at finalen blev giganternes kamp, hvor verdens nummer et og to skulle op imod hinanden i kampen om det prestigefyldte trofæ.

Et par timer før kampstart måtte den seks gange tidligere sæsonfinale-vinder melde ud, at han ikke kunne deltage i søndagens kamp grundet en rygskade til ærgrelse for verdens tennisfans, der ellers havde set frem til et brag af en kamp i ATP World Tour’ens sidste kamp i 2014.

Djokovic er den første spiller siden 1987, der har vundet tre sæsonfinaler i streg og er kun den tredje i historien, der har opnået denne bedrift.

Djokovic ender har dermed afsluttet en fantastisk sæson, hvor han slutter som verdens nummer et på verdensranglisten. Dertil har han vundet syv titler ud af 11 finaler på dette års ATP World Tour.

Udover at være skuffet over at finalen blev aflyst, så vil Schweiz’ tennisfans formentlig være bekymret for Federers deltagelse på fredag, når Schweiz skal møde Frankrig i Davis Cup-finalen.

Billede af karlnorling / CC BY 2.0 / Beskåret /