Djokovic vandt sæsonfinalen

12. november 2013

Rafael Nadal havde sikret sig at slutte året som nr. 1 på verdensranglisten og drømte om at vinde sæsonfinalen, den eneste titel han mangler på sit CV. Det lykkedes dog ikke i denne omgang, da Novak Djokovic var for stærk og overbevisende vandt titlen.

Det var den forventede finale og drømme-finalen som publikum i London og alverdens tv-seere fik, da førsteseedede Rafael Nadal og andenseedede Novak Djokovic i går stod overfor hinanden i sæsonfinalen. Trods status som førsteseedet og som nr. 1 på verdensranglisten var Nadal undertippet, og han formåede da heller ikke at levere overraskelsen i o2 World i London.

Djokovic var gennem hele kampen en tand bedre end Nadal, der dog kæmpede flot i mod. Han forsøgte at sætte Djokovic ud af spillet med sine grundslag, men Djokovic, der generelt er en bedre indendørsspiller, formåede at lukke ned for spanieren og tage en forholdsvis let sejr. I første sæt kom serberen godt fra start og vandt med 6-3, og samme historie gentog sig i andet sæt. Her fik Djokovic sin første matchbold ved 5-3, den forsvarede Nadal, men i det efterfølgende parti tog Djokovic sættet hjem med cifrene 6-4.

Roser fra Djokovic
Sejren i sæsonfinalen var Djokovic tredje. Han vandt også titlen i 2008 og 2012. Igen i år 2013 slutter han altså med titlen, og efter finalen mod Nadal roste han sin modstander, og de kampe de giver hinanden i tennis-verdenstoppen.

Vi presser hinanden til grænsen. Vi gør hinanden til bedre spillere. Vi får hinanden til at arbejde hårdere i vores partier, specielt når vi spiller i mod hinanden. Det er altid en stor udfordring”, fortæller Novak Djokovic til ATPs hjemmeside om hans syn på møderne med Rafael Nadal.

I US Open tabte Novak Djokovic finalen til Rafael Nadal, men i sæsonfinalen var Djokovic igen på toppen. Det skyldes en stor målrettethed, mener Djokovic selv.

Efter US Open-finalen måtte jeg tage tingene stille og roligt og se og analysere, hvad jeg gjorde forkert, specielt i kampene mod Nadal, for at forstå, hvad jeg skulle gøre for at vinde over ham. Der er et stort hold omkring mig, som er meget professionelle, og de gør deres bedste for at hjælpe mig med at forbedre mit spil”, siger Djokovic.

Glad Nadal trods nederlag
Efter finalenederlaget mod Novak Djokovic måtte Rafael Nadal erkende, at det heller ikke blev i år, at han vinder sæsonfinalerne, som han endnu aldrig har prøvet at vinde. Trods finalenederlaget var Nadal stadig stolt af sin sæson, hvor det lykkedes ham at kæmpe sig tilbage som nr. 1 på verdensranglisten.

Det er meget specielt, hvad der er sket i år. Følelserne ovenpå denne sæson efter et hårdt år for os alle sammen har været fantastisk. Det eneste jeg kan sige er tillykke til min modstander, og på samme tid tillykke til mit team for alle de mål vi har opnået og al den succes vi har haft i år. Uden min familie og mit team var det umuligt at have opnået alle de specielle følelser og oplevelser”, siger Nadal efter kampen til ATPs hjemmeside.

Mod sæsonfinalen i London er den individuelle sæson slut, men for Novak Djokovic er sæsonen langt fra ovre. Han er allerede på vej til Beograd, hvor han støder til det serbiske Davis Cup-hold, der i weekenden spiller finale mod Tjekkiet.